Διαδικτυακή συνέντευξη τύπου διοργάνωσε σήμερα η Singapore Αirlines για δημοσιογράφους από την Ελλάδα και την Κύπρο. Την Singapore εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης Kardien de Werker και ο εκπρόσωπος της στην Ελλάδα Τάκης Δημητρίου.
Ο κ. de Werker αφού τόνισε πως η Ελληνική είναι μια πολύ σημαντική αγορά για τον όμιλο της Singapore Airlines, στην παρουσίαση του αναφέρθηκε στη θέση της αεροπορικής εταιρείας μετά το ξέσπασα της πανδημίας, όπου η κίνηση και οι τζίροι κυριολεκτικά κατέρρευσαν. Στόχος της πιο πολυβραβευμένης εταιρείας στον κόσμο είναι τώρα να φτάσει στο 50% της δραστηριότητας της, σε σχέση με την πριν τον κορωνοϊό εποχή.
Ο εκπρόσωπος της Singapore αναφέρθηκε αναλυτικά στα υγειονομικά πρωτόκολλα που τηρεί η εταιρεία με ευλάβεια στο αεροδρόμιο και στις πτήσεις της. Αφορούν σχολαστική απολύμανση των αεροσκαφών, ειδικά φίλτρα στα αεροσκάφη που ανανεώνουν και καθαρίζουν τον αέρα συνεχώς και διαδικασίες στο αεροδρόμιο και τις πτήσεις που βοηθούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις τόσο μεταξύ των επιβατών όσο και με το πλήρωμα.
Η εταιρεία που διαθέτει έναν από τους νεότερους στόλους στον κόσμο, έχει καθηλώσει μέρος των αεροσκαφών της στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης αλλά και την Αυστραλία, καθώς πλέον πραγματοποιεί ένα μικρό μέρος του πτητικού της προγράμματος. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως από τις 115 πτήσεις την εβδομάδα που πραγματοποιούσε μεταξύ Σιγκαπούρης και ευρωπαϊκών προορισμών, τώρα πραγματοποιεί μόλις 25.
Για το πότε θα επανέλθουν οι πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Σιγκαπούρης που πραγματοποιεί η Scoot, θυγατρική της Singapore Airlines, ο κ. Kardien de Werker είπε «όταν οι συνθήκες μας το επιτρέψουν» διευκρινίζοντας ωστόσο πως το δρομολόγιο είναι πολύ σημαντικό για την συγκεκριμένη εταιρεία.
Τέλος απατώντας σε ερώτηση των Όμορφων Ταξιδιών για το ποιοι κλάδοι του τουρισμού και των ταξιδιών θα επανέλθουν γρηγορότερα, εκτίμησε πως τα επιχειρηματικά ταξίδια, ιδίως αυτά που εξυπηρετούν την ναυτιλία, θα είναι αυτά που θα επανέλθουν γρηγορότερα, σε σχέση με αυτά για αναψυχή ή άλλους λόγους.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments