Για τους συνδικαλιστές των αεροδρομίων, απεργία σημαίνει κάτι σαν καψόνι. Καψόνι στις αεροπορικές εταιρείες καθώς ανατρέπεται όλο το πρόγραμμα τους, καψόνι στους ταξιδιώτες που δεν μπορούν να πάνε στον προορισμό τους, καψόνι στους τουρίστες που ταλαιπωρούνται ενώ κάποιοι ακυρώνουν ακόμη και τις διακοπές τους στην Ελλάδα επιλέγοντας να πάνε αλλού. Καψόνι δηλαδή σε όλους αυτούς από τους οποίους εξασφαλίζουν τους παχυλούς ακόμη και σήμερα μισθούς τους.
Έτσι συμβαίνει σχεδόν, πάντα έτσι έγινε και τώρα. Οι συνδικαλιστές των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, πήραν πίσω την απεργία τους (τέσσερις επαναλαμβανόμενες 24ωρες αρχής γενομένης από σήμερα Κυριακή). Μάλιστα την πήραν πίσω κυριολεκτικά στο παραπέντε, όταν οι αεροπορικές εταιρείες άλλαξαν προγραμματισμό, ακύρωσαν πτήσεις και βόλεψαν όσους επιβάτες μπόρεσαν σε άλλες πτήσεις, όταν οι ταξιδιώτες έψαξαν να βρουν άλλη λύση ξοδεύοντας χρήμα και χρόνο, όταν οι τουρίστες ενημερωθήκαν πως άσχημα ξεκινούν ή τελειώνουν οι διακοπές τους στην Ελλάδα.
Οι συνδικαλιστές των αεροδρομίων ανακοίνωσαν αργά χθες το απόγευμα, λίγες μόνο ώρες πριν ξεκινήσει η απεργία τους πως «μετά από μια εποικοδομητική και ειλικρινή συνάντηση με τον Υπουργό κ.Σπίρτζη και τον Διοικητή της ΥΠΑ κ. Λιντζεράκο όπου δόθηκαν διευκρινίσεις και ελήφθησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον υπουργό, τα Δ.Σ. των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν την αναστολή των εξαγγελθεισών 24ώρων απεργιών”.
Πως προέκυψε η ειλικρινής συνάντηση όταν λίγο πριν κατηγορούσαν ο ένας τον άλλο για κομματικά παιχνίδια και για ανύπαρκτα αιτήματα, αυτό μόνο οι ίδιοι το γνωρίζουν. Μπορείτε να το πείτε και συνδικαλιστική υποκρισία.
Έτσι σήμερα Κυριακή, οι αεροπορικές εταιρείες θα εκτελέσουν μέρος ή όλο το πρόγραμμα τους και από αύριο Δευτέρα η κατάσταση ομαλοποιείται πλήρως, μέχρι το επόμενο καψόνι ποιος ξέρει πότε. Άλλωστε δεν τους στοιχίζει τίποτε. Ούτε ένα μεροκάματο θυσιάζουν για τον “αγώνα τους”. Την ζημιά την πληρώνει ο απλός κόσμος, οι τουρίστες, οι τουριστικοί πράκτορες και οι αεροπορικές εταιρείες, ιδιαίτερα αυτές που δραστηριοποιούνται πολύ έντονα στη χώρα μας (Aegean, Olympic, Ryanair, Ellinair κλπ). Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα χρήματα και εργατοώρες ξοδεύτηκαν, πόσο άγχος και αγωνία για να μπορέσουν να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις.
Στο μεταξύ η Aegean ανακοίνωσε πως “μετά την αναστολή των εξαγγελθεισών 24ωρων απεργιών της ΕΕΕΚΕ οι πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα εκτελεστούν κανονικά την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 ενώ την Κυριακή 9 Οκτωβρίου θα εκτελεστεί το μεγαλύτερο μέρος σύμφωνα με το πρόγραμμα
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες όπως επισκέπτονται το site της AEGEAN www.aegeanair.com και της Olympic Airwww.olympicair.com ή καλούν στα κάτωθι τηλέφωνα: Για την AEGEAN: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)
Για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)
Η Ryanair ανακοίνωσε: “Η Απεργία των Ελλήνων ΕΕΚ ακυρώθηκε, επομένως λες οι πτήσεις της Ryanair από, προς και εντός Ελλάδος θα πραγματοποιηθούν όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένες. Για πληροφορίες πτήσης, παρακαλούμε επισκεφτείτε το Ryanair.com<http://Ryanair.com>.”

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments