Αποστολή: Nicolas Economou Photography

Στο κονκλάβιο περί του Βουδισμού IBC 2016, που πραγματοποιήθηκε στην Ινδία και οι εργασίες έληξαν προχθές, βρεθήκαν τα Omorfa Taxidia καλεσμένα του Οργανισμού Τουρισμού της χώρας αυτής. Από την Ελλάδα παραβρέθηκε επίσης η Σούλα Θεοχαρίδου από το τουριστικό γραφείο της Θεσσαλονίκης, Αερογραμμή και από την Κύπρο ο Αντρέας Κακκούρας.
Η διοργάνωση αυτού του κονκλαβίου είχε ως στόχο την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στην Ινδία και την επαφή φορέων και τουριστικών γραφείων του εξωτερικού με αντιστοίχους φορείς και τοπικά γραφεία της Ινδίας. Στόχος να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα στη χώρα αυτή. Έτσι περισσότεροι από 450 προσκεκλημένοι, από 45 διαφορετικές χώρες, βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Ινδία. Μεταξύ αυτών υπουργοί και αξιωματούχοι από Ινδία, Μπουτάν, Ταϊλάνδη, Νεπάλ αλλά και εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών.
Τις εργασίες χαιρέτισε με μήνυμα του ο πρωθυπουργός της Ινδίας και με την παρουσία του ο υπουργός τουρισμού της χώρας. Υπουργοί και ανώτατοι μονάχοι, εκπρόσωποι του βουδισμού από όλο το κόσμο παρευρέθηκαν εδώ, από τις ΗΠΑ ως και την Αυστραλία. Η διάρκεια του κονκλαβίου ήταν 5 ημέρες με πολλές επισκέψεις σε σημαντικά μνημεία και πόλεις όπως Δελχί, Βαρανάσι, Σάρναθ και Μποντγκάγια.
Ανάμεσα στις επισκέψεις, το πολιτιστικό πρόγραμμα και τις ομιλίες πραγματοποιήθηκαν Β2Β συναντήσεις με περισσότερους από 150 εκπροσώπους από γραφεία της Ινδίας, εκθέσεις τουρισμού και περίπτερα από τις διάφορες πολιτείες της Ινδίας. Μετά τη λήξη του κονκλαβίου, σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες συμμετέχουν αυτές τις μέρες σε fam trips σε όλη την χώρα για να βιώσουν το μότο που πλασάρει η χωρά, Incredible India, ή αλλιώς η χώρα των αντιθέσεων, μυρωδιών, ιστορίας και συναισθημάτων.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments