Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Όλο και περισσότερα οινοποιεία στη χώρα μας αποκτούν τουριστικό προσανατολισμό. Γίνονται επισκέψιμα και δέχονται όλο και περισσότερους επισκέπτες, είτε με γκρουπ είτε μεμονωμένους. Προσφέρουν γνώσεις για την διαδικασία παραγωγής του κρασιού, γευσιγνωσία, ειδικά γεύματα ακόμη και εκδηλώσεις. Ειδικά για τους ξένους τουρίστες που έχουν αντίστοιχη οινική κουλτούρα, οι διακοπές τους συνδυάζονται με επισκέψεις σε οινοποιεία που εμπλουτίζουν το πρόγραμμα τους.
Τα μικρά οινοποιεία είναι αυτά που πολλές φορές κερδίζουν τις εντυπώσεις στον οινοτουρισμό, καθώς τους επισκέπτες υποδέχονται οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες οι οποίοι μεταφέρουν στους επισκέπτες το πάθος τους για τα κρασιά που δημιουργούν, αλλά και τους προσεγμένους χώρους που τις περισσότερες φορές δημιούργησαν με τα ίδια του τα χέρια.
Ένα από τα οινοποιεία που κάνει εξαιρετική δουλειά στον οινοτουρισμό είναι το Κτήμα Καρασίμου. Βρίσκεται έξω από το χωριό Γανόχωρα, μόλις πέντε χιλιόμετρα από την πόλη της Κατερίνης. Το οινοποιείο είναι περικυκλωμένο από τον βιολογικό του αμπελώνα, δημιουργώντας ένα μαγευτικό σκηνική που σε ηρεμεί και σε γαληνεύει. Η πολύχρωμη ανεμπόδιστη θέα προς τα Πιέρια όρη είναι συγκλονιστική και δεν την χορταίνεις, ιδιαίτερα την άνοιξη.
Το Κτήμα δημιούργησε η οικογένεια Καρασίμου όταν επέστρεψε στην Ελλάδα από την Ελβετία. Τα πρώτα αμπέλια φυτεύτηκαν το 1995, ωστόσο το πρώτο κρασί μπήκε στα μπουκάλια το 2016.
Ο χώρος είναι διαμορφωμένος να υποδέχεται επισκέπτες για γευσιγνωσίες, ειδικά γεύματα πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και κοινωνικές εκδηλώσεις όπως ξεχωριστοί γάμοι.
Η διαχειρίστρια του Κτήματος Άρτεμις Καρασίμου θα σας υποδεχθεί για να σας μεταφέρει το πάθος της για τα αμπέλια και τους χυμώδης καρπούς της γης, αλλά και τις πέντε ετικέτες κρασιών που παράγονται εκεί. Η ίδια έχει υποδεχθεί γκρουπ από τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Αυστρία, το Ισραήλ, τη Ρωσία και άλλες χώρες, καθώς η επισκεψιμότητα αποτελεί βασική επιλογή της επιχείρησης.

Info…
Οι επισκέψεις προγραμματίζονται κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα επικοινωνίας 6907014174/ 6941560955 (Άρτεμις)
Στο Κτήμα Καρασίμου πήγαμε στα πλαίσια ενός press trip που διοργάνωσε για λογαριασμό του Δήμου Κατερίνης η εταιρεία Wise Ram του Σπύρου Πέγκα, η οποία έχει αναλάβει σημαντικά πρότζεκτ για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments