Όπως είδαμε και από την υπόθεση που συγκλονίζει την Ελλάδα, την δολοφονία της δύσμοιρης Καρολάιν, το να σκοτώσεις ένα σκύλο στη χώρα μας θεωρείται κακούργημα και πολύ σωστά. Ο συζυγοκτόνος κατηγορείται για δυο κακουργήματα, καθώς εκτός από την άτυχη σύζυγό του έπνιξε και το σκύλο τους.
Την ίδια ώρα, το να σκοτώνεις κάθε μέρα την ψυχή ενός ανήλικου παιδιού στέλνοντας το να ζητιανεύει θεωρείται πλημμέλημα. Έτσι ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα από τον ανακριτή οι Βούλγαροι γονείς που έστελναν τα παιδιά τους να ζητιανεύουν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου αυτοί να παίζουν στα καζίνο και να μεθοκοπάνε στις ταβέρνες. Όταν κάποτε φτάσει η ώρα της δίκης και εφόσον δεν το σκάσουν στην πατρίδα τους, ο δικαστής θα τους ρωτήσει: θα το ξανακάνετε; Αυτοί φυσικά κλαψουρίζοντας θα ορκίζονται πως όχι και ο δικαστής θα τους πει άντε στο καλό. Λίγο μετά, σκασμένοι στο γέλιο, θα τους δεις να ζητιανεύουν στην απέναντι γωνία από εκεί που τους συνέλαβαν. Δεν φταίει ο δικαστής καθώς αυτό λέει ο νόμος.
Αυτός είναι ο λόγος που η αστυνομία δεν συλλαμβάνει πλέον ζητιάνους ακόμη και όταν είναι εμφανές πως τους εκμεταλλεύεται κάποιο κύκλωμα. Τζάμπα κόπος για τους αστυνομικούς όσο αυτό το έγκλημα κατά ανθρωπίνων ψυχών μένει ατιμώρητο. Έτσι δύσμοιροι άνθρωποι, μικρά παιδιά ή σακατεμένοι (ποιος ξέρει πως) ενήλικες, αποτελούν τα θύματα αδίστακτων κυκλωμάτων που όπως αποκάλυψε παλιότερα ρεπορτάζ του βρετανικού BBC, οι αρχηγοί τους μένουν σε βίλες της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.
Το έγκλημα σε βάρος αυτών των ανθρώπων που εξωθούνται στην επαιτεία από τα κυκλώματα, είναι το σημαντικότερο ζήτημα αυτής της τραγικής ιστορίας. Το άλλο, το ελάσσων, έχει να κάνει με την εικόνα της χώρας μας.
Υπήρχαν μέρες (προ Κορωνοϊού) που το κέντρο της Θεσσαλονίκης θύμιζε Καλκούτα. Λες και άνοιξαν όλα τα ιδρύματα των Βαλκανίων και οι τρόφιμοι ήρθαν να ζητιανέψουν στην Ελλάδα. Οι αρχηγοί τους άφηναν κυρίως στα Λαδάδικα και όπου αλλού συχνάζουν οι τουρίστες. Οι μαγαζάτορες δεν τολμούσαν να τους κάνουν ούτε παρατήρηση γιατί τα άκουγαν κανονικά, χώρια οι απειλές. Η έλλειψη νόμου τους έχει αποθρασύνει.
Την ίδια ώρα στο κέντρο της Σόφιας που ο Δήμαρχος λέει με περηφάνια πως θυμίζει Ευρώπη, επαιτεία δεν υπάρχει. Ας είναι καλά η Ελλάδα…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments