Μπορεί η πρωτοφανής κακοκαιρία να υποχώρησε, τα προβλήματα ωστόσο παρέμειναν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Και αυτό γιατί τις πρωινές ώρες σήμερα, υπήρχε ομίχλη στην περιοχή, ο γνωστός εφιάλτης του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να προσγειωθούν κάποιες πτήσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία του κόσμου. Αυτή την ώρα, η λειτουργία του αεροδρομίου αποκαταστάθηκε καθώς η ομίχλη διαλύθηκε.
Όσον αφορά στη λειτουργία του αεροδρομίου τις μέρες της κακοκαιρίας, το συμπέρασμα είναι ότι τα πήγε σχετικά καλά με βάση τις δυνατότητες που έχει και τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας. Οι άνθρωποι του αεροδρομίου κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτό τον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης αεροσκαφών, όχι όμως και την πίστα στην οποία παρκάρουν τα αεροσκάφη. Αυτή ήταν γεμάτη χιόνι με αποτέλεσμα να δυσκολεύει και να καθυστερεί τις διαδικασίες πριν ή μετά την πτήση. Η αποπαγοποίηση των αεροσκαφών ήταν το κερασάκι στην τούρτα καθώς καθυστερούσε ακόμη περισσότερο τις αναχωρήσεις των αεροσκαφών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η κατά διαστήματα χαμηλή ορατότητα στην περιοχή του αεροδρομίου.
Πάντως όταν η ορατότητα το επέτρεπε, οι πτήσεις πραγματοποιούνταν κανονικά καθώς ο διάδρομος ήταν ανοιχτός. Πρόβλημα υπήρξε με πτήσεις που δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν λόγω χαμηλής ορατότητας. Κάποιες επέλεξαν άλλο αεροδρόμιο για να προσγειωθούν και στη συνέχεια προώθησαν τον κόσμο με λεωφορεία. Η ταλαιπωρία ήταν τεράστια.
Μεγάλο πρόβλημα ήταν να φτάσεις στο αεροδρόμιο και μάλιστα εγκαίρως. Όχι μόνο αυτοί που επρόκειτο να ταξιδέψουν αλλά και οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο. Ιδιαίτερα την πρώτη μέρα του χιονιά που στην Θεσσαλονίκη σημειώθηκε το απόλυτο μποτιλιάρισμα και τα αυτοκίνητα έμειναν καθηλωμένα για ώρες στους δρόμους της πόλης. Μάθαμε πως εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών νοίκιασε δωμάτια σε κοντινό ξενοδοχείο ώστε όσοι εργαζόμενοι ήθελαν να κοιμηθούν εκεί και να μη χρειαστεί να πάνε σπίτι τους με τέτοιες συνθήκες.
Στο μεταξύ στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης περιμένουν την Fraport να αναλάβει τη διαχείριση του. Λέγεται ότι αυτό θα γίνει στη 1 Φεβρουαρίου, ωστόσο οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι αυτό θα αργήσει και θα γίνει κάπου μέσα στο Φλεβάρη. Στο μεταξύ έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του προσωπικού, περίπου 50 άτομα, που είναι ήδη στο αεροδρόμιο και καταγράφουν την κατάσταση.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments