Όπως όλα δείχνουν, από το Σεπτέμβριο θα ξαναδούμε υδροπλάνα στην Ε λλάδα να εκτελούν τακτικές και άλλες πτήσεις. Θα πραγματοποιούνται από την εταιρεία Grecian Air Seaplanes, η οποία αρχικά θα διαθέτει τρία αμφίβια υδροπλάνα, 19 θέσεων. Η πτητική δραστηριότητα της Grecian Air Seaplanes θα ξεκινήσει από το Ιόνιο καθώς επί του παρόντος μόνο εκεί υπάρχει ένα αδειοδοτημένο δίκτυο πέντε υδατοδρομείων.
Σταδιακά το πτητικό έργο της εταιρείας θα επεκτείνεται και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές της χώρας, ακολουθώντας την πορεία αδειοδότησης των υδατοδρομίων στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, στις Σποράδες και στα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Η Grecian Air Seaplanes, θα πραγματοποιεί πτήσεις τακτικές, charter, περιηγητικές, νοσοκομειακές, cargo,κλπ.
Σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο, η εταιρεία θα διαθέτει μικτό στόλο, καθώς κάποια υδροπλάνα θα είναι ιδιόκτητα και κάποια μισθωμένα, με το κόστος αγοράς κάθε υδροπλάνου να ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια δολάρια.
Ένα ισχυρό γερμανικό fund επενδύει μέσω της εταιρείας AXIONAIR στη δημιουργία της αεροπορικής εταιρείας υδροπλάνων Grecian Air Seaplanes, στην οποία συμμετέχουν η Μαρία Τόκτωρ και ο Αναστάσιος Γκόβας, Πρόεδρος της «Ελληνικά Υδατοδρόμια», θέτοντας πολύ υψηλούς στόχους για την υλοποίηση του φιλόδοξου project ανάπτυξης των υδατοδρομίων σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Grecian Air Seaplanes έχει στελεχωθεί από επαγγελματίες πιλότους και μηχανικούς με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των υδροπλάνων, ενώ έχει ήδη συνάψει σημαντικές συνέργειες με εταιρείες-ηγέτιδες από τον αεροπορικό χώρο και από τον τουριστικό κλάδο εν γένει.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments