Ευχάριστα είναι τα νέα από την Ryanair σε ότι αφορά στην δραστηριότητα της στην Ελλάδα. Πριν από λίγο ανακοίνωσε σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου, το καλοκαιρινό της πρόγραμμα πτήσεων από και προς τις τρεις νέες βάσεις της στην Ελλάδα.
Το πρόγραμμα είναι αυξημένο καθώς η Ryanair θα πετά προς και από 14 αεροδρόμια της χώρας. Στις δυο ήδη υφιστάμενες βάσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προσθέτει άλλες τρεις σε Κέρκυρα, Χανιά και Ρόδο.
Συνολικά στο θερινό της πρόγραμμα που διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο, στις τρεις νέες βάσεις της θα πραγματοποιούνται 46 νέα δρομολόγια. Στο σύνολο θα είναι 107 αν προσθέσουμε και τις πτήσεις από άλλες βάσεις προς αυτά τα τρία αεροδρόμια. Συνολικά θα πραγματοποιούνται 243 πτήσεις την εβδομάδα.
Στην νέα βάση της στην Κέρκυρα, η Ryanair θα έχει δυο αεροσκάφη με τα οποία θα πραγματοποιεί 18 νέα δρομολόγια. Ανάμεσα σ΄αυτά και δυο εσωτερικού, το Κέρκυρα-Σαντορίνη και Κέρκυρα-Ηράκλειο. Προσθέτοντας τα δρομολόγια από άλλες βάσεις προς την Κέρκυρα, συνολικά η Ryanair θα συνδέει το νησί με 42 προορισμούς εκτελώντας 97 πτήσεις την εβδομάδα.
Από τη νέα βάση της στα Χανιά όπου θα έχει ένα αεροσκάφος, η Ryanair θα πετά σε 15 νέους προορισμούς, ανάμεσα στους οποίους και τη Μύκονο. Συνολικά οι προορισμοί από και προς τα Χανιά θα είναι 38 αν προστεθούν και οι πτήσεις από άλλες βάσεις της εταιρείας προς το αεροδρόμιο των Χανίων.
Από τη νέα βάση της στη Ρόδο όπου θα έχει ένα αεροσκάφος, η Ryanair θα πετά προς 13 νέους προορισμούς, ανάμεσα στους οποίους και προς δυο εσωτερικού τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο. Μαζί με αυτούς από άλλες βάσεις της εταιρείας, η Ryanair θα συνδέει το νησί των Ιπποτών με 22 συνολικά προορισμούς, εκτελώντας 56 πτήσεις την εβδομάδα.
Σε ερώτηση για το τι περιλαμβάνουν τα σχέδια για Θεσσαλονίκη, ο Εμπορικός Διευθυντής της Ryanair, Jason McGuinness επιφυλάχτηκε να απαντήσει καθώς θα γίνουν νεότερες ανακοινώσεις τις προσεχείς μέρες.
Τέλος του Μάρτη αρχές Απριλίου, η Ryanair θα ξεκινήσει πτήσεις με τα καινούργια της αεροσκάφη Boeing 737MAX, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα προσθέσει στο στόλο της 24 τέτοια αεροσκάφη.
Στη συνέντευξη τύπου έλαβε μέρος και ο Γενικός Διευθυντής Εμπορικής & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Γιώργος Βήλος, ο οποίος ευχαρίστησε την Ryanair για την ενδυνάμωση της παρουσίας της στη χώρα μας. Ευχήθηκε το πρόγραμμα να πραγματοποιηθεί στο ακέραιο, καθώς τον τελευταίο χρόνο οι περιορισμοί που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις λόγω της πανδημίας, αναγκάζει τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν μεγάλο μέρος των προγραμμάτων τους.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments