Επικεντρωμένη στις προοπτικές για τουριστική ανάπτυξη της ορεινής – ηπειρωτικής Ελλάδας και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους προορισμούς, ήταν η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή της Υφυπουργού Τουρισμού κας Σοφίας Ζαχαράκη.
Ο Πρόεδρος Γρηγόρης Τάσιος, τα Μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Πρόεδροι τοπικών Ενώσεων ενημερώθηκαν για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για το μέλλον των περιοχών αυτών. Στόχος, να συμβάλουν με την εμπειρία τους στη διαμόρφωση του κατάλληλου, λειτουργικού και ελκυστικού προφίλ της ορεινής – ηπειρωτικής Ελλάδας, δώδεκα μήνες το χρόνο, με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και τις outdoor activities.

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη σύσταση, άμεσα, στο Υπουργείο Τουρισμού ειδικής ομάδας που θα ασχολείται με τη φιλοξενία στην ορεινή – ηπειρωτική Ελλάδα. Στις περιοχές αυτές, δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο μικρές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας», δήλωσε ο κ. Τάσιος.
Οι εκπρόσωποι της ορεινής – ηπειρωτικής ξενοδοχειακής κοινότητας αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων, στο διαχρονικό αίτημα για επαναφορά του θεσμού της Λευκής Εκπαιδευτικής Εβδομάδας, με στόχο να τονωθούν οι τοπικές οικονομίες και να συνδεθεί η νέα γενιά με τις ειδικές μορφές τουρισμού.
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments