Για τα περισσότερα ξενοδοχεία τα συνέδρια, οι εταιρικές συναντήσεις και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς τους. Ιδιαίτερα γι΄αυτά που έχουν τις ανάλογες υποδομές. Ωστόσο αυτή την εποχή της πανδημίας, ο συνεδριακός τουρισμός κυριολεκτικά βούλιαξε καθώς συνέδρια στην παραδοσιακή τους μορφή δεν γίνονται. Όχι μόνο γιατί οι άνθρωποι διστάζουν να κλειστούν σε μια αίθουσα για να παρακολουθήσουν ένα συνέδριο, αλλά και γιατί στις περισσότερες χώρες η διεξαγωγή συνεδρίων απαγορεύεται.
Ωστόσο συνέδρια γίνονται αυτή την εποχή αλλά μόνο διαδικτυακά. Η πρόβλεψη λέει ότι μετά το τέλος των lockdown, και μέχρι την αποκατάσταση της κανονικότητας θα έχουμε την διοργάνωση υβριδικών συνεδρίων. Δηλαδή συνέδρια που λίγοι σύνεδροι θα παρακολουθούν δια ζώσης και όλοι οι υπόλοιποι από το διαδίκτυο.
Κάποια ξενοδοχεία προετοιμάζονται ήδη για αυτή την περίοδο. Η μεγάλη ξενοδοχειακή αλυσίδα Hilton, έχει προετοιμάσει αρκετά ξενοδοχεία της για την διοργάνωση υβριδικών συνεδρίων και άλλων συναντήσεων.
Όχι μόνο δημιούργησε τις ανάλογες τεχνικές υποδομές αλλά αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει την ομάδα που διοργανώνει το συνέδριο στις τεχνικές απατήσεις των υβριδικών συνεδρίων.
Έτσι οι αίθουσες των συγκεκριμένων ξενοδοχείων της Hilton, είναι εξοπλισμένες με τα ανάλογα τεχνικά μέσα, μπορούν να φιλοξενήσουν έως έξι παρουσιαστές και έως 50 επισκέπτες. Όλοι οι άλλοι θα παρακολουθούν το συνέδριο από το σπίτι του μέσα από το διαδίκτυο.
Κοιτάξτε όμως τώρα τι συμβαίνει. Ένα ξενοδοχείο δεν χρειάζεται πλέον να έχει μεγάλες συνεδριακές αίθουσες για να διοργανωθεί ένα μεγάλο συνέδριο, παρά μόνο μια μικρή αίθουσα με τον ανάλογο τεχνικό εξοπλισμό, τεχνογνωσία και άριστη σύνδεση στο διαδίκτυο.
Μήπως θα πρέπει και τα ελληνικά ξενοδοχεία να προετοιμαστούν για αυτή την εποχή καθώς το παιχνίδι ανοίγει για όλους;

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments