Μετά τον περιπατητικό και ποδηλατικό τουρισμό, η Ανατολική Χαλκιδική έβαλε στο στόχαστρο και τον οινικό τουρισμό. Όπλο της τα τέσσερα οινοποιεία της περιοχής, τα 12 οινοποιεία εντός του Αγίου Όρους και τα 20 και περισσότερα παραδοσιακά τσιπουροκάζανα.
Στόχος η ανάδειξη της οινικής διαδρομής, που οδηγεί τον ταξιδευτή από τη Θεσσαλονίκη στην προαθωνική χερσόνησο και στη συνέχεια στον Άθωνα.
Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Αριστοτέλη χαρτογράφησε τους οινικούς του δρόμους κατά το ευρωπαϊκό πρότυπο γνωστών οινότοπων και οινοπροορισμών. Σκοπός αυτής της χαρτογράφησης είναι η δικτύωση του προορισμού με σημαντικούς οινοτουριστικούς τόπους, γεγονός που θα ενισχύσει την εξωστρέφεια, τη δεινότητα των οινοπαραγωγών, αλλά και την ποιοτική εισροή οινοταξιδευτών (κυρίως) στα ορεινά του Δήμου.
Όπως αναφέρει η Μαρία Πάππα, Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού «Για να διαπιστώσουμε τις τάσεις και τη δυναμική αυτής της μορφής τουριστικής ανάπτυξης, πριν από 2 περίπου μήνες επισκεφθήκαμε την περιοχή του Φράιμπουργκ (φώτο) στη γερμανική Βάδη – Βυρτεμβέργη, εξακριβώνοντας ότι το προσφερόμενο τουριστικό της προϊόν, δηλ. οι οινικές περιηγήσεις, αποτελεί την πλουτοπαραγωγική πηγή ενός κρατιδίου, που βασίζει την οικονομία του αποκλειστικά σε αυτό».
Ολόκληρος ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού στην Ανατολική Χαλκιδική, αλλά και η ηλεκτρονική μπροσούρα – εργαλείο των τουριστικών επιχειρηματιών, παρουσιάζονται την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι στο Δημοτικό Θέατρο Μεγάλης Παναγίας, παρουσία των τοπικών οινοπαραγωγών αλλά και επιλεγμένων εκπροσώπων Τύπου. Λόγω των μέτρων προστασίας κατά του covid-19, η παρουσίαση θα προβληθεί διαδικτυακά, απευθυνόμενη:

– στους τοπικούς επαγγελματικούς φορείς,
-σε επαγγελματίες του τουρισμού,
-στους τοπικούς τουριστικούς φορείς και επιμελητήρια,
-σε εκπροσώπους Τύπου,
-σε οινικούς φορείς,
-σε φορείς της Αυτοδιοίκησης,
-στα μέλη του cluster επιχειρηματιών του Δήμου
Αριστοτέλη,
-στους κοινωνικούς φορείς – εθελοντές του KOUZINA.

Να σημειωθεί ότι η χωρητικότητα της αίθουσας φτάνει τα 300 άτομα, ενώ οι συμμετέχοντες δε θα ξεπερνούν τους 15.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments