Δύτες του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας θα προσπαθήσουν σήμερα, καθώς ο καιρός βελτιώνεται, να ανασύρουν από τον βυθό τα μαύρα κουτιά, του αεροσκάφους Boeing 737-500 της τοπικής αεροπορικής εταιρείας Sriwijaya Air, που συνετρίβη στη θάλασσα το Σάββατο, μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του από το κυριότερο αεροδρόμιο της Τζακάρτας. Θυμίζουμε πως ο θλιβερός απολογισμός ήταν 62 νεκροί, δηλαδή όλοι οι επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα, ανάμεσα τους και 10 παιδιά.
Κάνεις δεν γνωρίζει τι προκάλεσε την τραγωδία και θα χρειαστούν ίσως και μήνες μέχρι οι ερευνητές να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα.
Ωστόσο προκαλεί εντύπωση το βαρύ ιστορικό αεροπορικών δυστυχημάτων στην ασιατική αυτή χώρα. Μόνο την τελευταία δεκαετία, στην Ινδονησία έχουν καταγραφεί 17 αεροπορικά δυστυχήματα στα οποία έχασαν τη ζωή τους 743 άνθρωποι. Δηλαδή κατά μέσο όρο 74,3 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στην Ινδονησία σε κάποιο αεροπορικό δυστύχημα όταν σε όλο τον πλανήτη ο μέσος όρος είναι 300 θάνατοι σε αεροπορικό δυστύχημα. Ο απολογισμός είναι τραγικός.
Μέχρι τις 14 Ιουνίου 2018, όλες οι αεροπορικές εταιρείες της Ινδονησίας ήταν στη μαύρη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απαγορεύονταν να πετάξουν σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Αιτία η έλλειψη αξιόπιστων εκλεκτικών μηχανισμών κυρίως λόγω της εκτεταμένης διαφθοράς στη χώρα.
Στη συνέχεια η Ευρωπαϊκή Ένωση διαπίστωσε βελτίωση της κατάστασης και ήρε την απαγόρευση.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments