Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και ο Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA) εξέδωσαν σήμερα νέες ευρωπαϊκές οδηγίες για τα αεροπορικά ταξίδια.
Σύμφωνα με αυτές τα άτομα που ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν πρέπει αυτόματα να θεωρούνται υψηλός κίνδυνος εξάπλωσης μόλυνσης, εκτός εάν έχουν γνωστή επαφή με επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα.
Οι κατευθυντήριες γραμμές αναφέρουν ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μεταξύ των ταξιδιωτών εκτιμάται ότι είναι χαμηλότερος από ό,τι για τον γενικό πληθυσμό. Επιπλέον, τα μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή για την αεροπορία ελαχιστοποιούν την πιθανότητα μετάδοσης κατά την πτήση. Το ECDC και ο EASA δεν προτείνουν γενικευμένα μέτρα όπως η καραντίνα των ταξιδιωτών στην τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση.
Αντ `αυτού, οι οδηγίες συνιστούν ανεπιφύλακτα την παροχή στους ταξιδιώτες ολοκληρωμένων πληροφοριών σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα προορισμού τους, καθώς και σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν στα αεροδρόμια και τα αεροπλάνα για την αποτροπή των μεταδόσεων.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments