Το φετινό παράξενο και απροσδόκητο καλοκαίρι, ήταν η χαρά του κοινωνικού τουρισμού. Το κράτος στην προσπάθεια του να ενισχύσει τον ελληνικό τουρισμό τη φετινή καταστροφική περίοδο, αύξησε θεαματικά τον προϋπολογισμό των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού και διεύρυνε τις κατηγορίες δικαιούχων, ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.
Και πραγματικά έτσι έγινε καθώς τον Αύγουστο, μόνο το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, το χρησιμοποίησαν υπερτριπλάσιοι δικαιούχοι (71.322) σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι. Αντίστοιχα είναι τα νούμερα και σε άλλα προγράμματα όπως το «Τουρισμός για όλους».
Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι κάτοχοι αυτών των επιταγών κοινωνικού τουρισμού, ήταν καλοδεχούμενοι σχεδόν παντού, και όχι μόνο σε καταλύματα χαμηλών κατηγοριών. Ούτε τους αντιμετώπιζαν ως πελάτες δεύτερης κατηγορίας, αποκλείοντας τους από την υψηλή περίοδο, όπως συνέβαινε μέχρι πέρσι.
Φέτος μπορούσε κανείς να κλείσει με κοινωνικό τουρισμό ακόμη και τον δεκαπενταύγουστο, ενώ στα προγράμματα συμμετέχουν και ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών δηλαδή τετράστερα και πεντάστερα.
Έτσι η Χαλκιδική, που αναδείχθηκε φέτος πρωταθλήτρια στον κοινωνικό τουρισμό, ήταν γεμάτη τον δεκαπενταύγουστο χάρη σ’ αυτόν.
Καθώς τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού συνεχίζονται, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται πλέον στις πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μεγάλη ζήτηση όσον αφορά στις κρατήσεις για 28η Οκτωβρίου, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Αρκετά πεντάστερα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, δέχονται καθημερινά ζητήσεις για τις περιόδους που προαναφέραμε και όλα δείχνουν πως τα διαθέσιμα δωμάτια θα εξαντληθούν γρήγορα, καθώς πολλά ξενοδοχεία θα παραμείνουν κλειστά για τους γνωστούς λόγους…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments