Το τελευταίο μεγάλο αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη στον πλανήτη ήταν στις 22 Μαΐου στο Πακιστάν, όταν συνετρίβη ένα Airbus A-320 σε κατοικημένη περιοχή του Καράτσι, λίγο πριν την προσγείωση του. Από τους 99 επιβαίνοντες σώθηκαν ως εκ θαύματος μόλις δύο.
Το αεροσκάφος ανήκε στην κρατική αεροπορική εταιρεία του Πακιστάν, την PIA, και εκτελούσε εσωτερική πτήση. Χθες είδαν το φως της δημοσιότητας τα πρώτα συμπεράσματα από την έρευνα που γίνεται για να ρίξει φως στα αίτια της συντριβής. Σύμφωνα λοιπόν με αυτά, το αεροσκάφος ήταν σε καλή κατάσταση και ο καιρός πολύ καλός σε όλη τη διαδρομή. Ωστόσο τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως την ευθύνη της συντριβής την έχουν ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους και σε ένα μέρος ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι πιλότοι φέρεται να μην είχαν δώσει τη δέουσα προσοχή στις διαδικασίες προσγείωσης, καθώς για ώρα συζητούσαν έντονα μεταξύ τους για την πανδημία του κορωνοϊού, αφού είχαν επηρεαστεί μέλη των οικογενειών τους.
Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments