Το θέμα των σχολικών εκδρομών που ακυρώθηκαν λόγω… κορωνοϊού και της επιστροφής των χρημάτων που καταβλήθηκαν στους μαθητές, έφτασε σήμερα και στην ελληνική βουλή. Ο βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Ιωάννης Δελής κατέθεσε επερώτηση καλώντας την κυβέρνηση να μεριμνήσει για την επιστροφή των χρημάτων και να εξαιρέσει τις σχολικές εκδρομές από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προβλέπει επιστροφή βάουτσερ 18μηνης διάρκειας αντί χρημάτων. Θυμίζουμε πως με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η κυβέρνηση έδωσε το δικαίωμα στα τουριστικά γραφεία όχι μόνο για τις σχολικές εκδρομές αλλά για όλες τις τουριστικές υπηρεσίες που ακυρώθηκαν, να επιστρέψουν στους πελάτες τους ισόποσο βάουτσερ διάρκειας 18 μηνών, λύση που δεν ικανοποιεί τους συλλόγους γονέων οι οποίοι ζητούν τα χρήματα τους πίσω.
Από την άλλη, τα τουριστικά γραφεία υποστηρίζουν πως ένα μεγάλο μέρος από τα χρήματα που εισέπραξαν, τα έχουν ήδη δώσει σε αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία και άλλες υπηρεσίες που συνθέτουν ένα ταξιδιωτικό πακέτο, χρήματα που δεν έχουν πάρει πίσω και πιθανότατα δεν θα τα πάρουν ποτέ.
Απαντώντας στην Βουλή ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης εξήγησε τους λόγους που ήταν αναγκαία η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα βάουτσερ για την προστασία των επιχειρήσεων και των εργαζομένων από το λουκέτο, αλλά και των ίδιων των μαθητών καθώς τα τουριστικά γραφεία δεν θα είχαν τα χρήματα για να τους τα επιστρέψουν, οπότε θα αναγκάζονταν οι μαθητές να καταφύγουν στην δικαιοσύνη.
Ωστόσο ο κ. Θεοχάρης, κάλεσε τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν σε ειδικές περιπτώσεις επιστροφής χρημάτων. Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε πως είναι σε συνεννόηση για το θέμα με την ομοσπονδία ενώσεων τουριστικών γραφείων (FEDHATTA). Όπως χαρακτηριστικά είπε « θα αξιολογήσουμε τις προτάσεις τους και αν δεν μα ικανοποιούν δεν θα διστάσουμε με νομοθετική παρέμβαση να επιβάλουμε το δίκαιο».
Δείτε τη σχετική συζήτηση στη Βουλή:

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments