Συνέντευξη στο Σάκη Παπαδόπουλο

Από χθες Τρίτη η Qatar Airways, μια από τος μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου, δραστηριοποιείται και στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα που συνδέουν το “Μακεδονία” με το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Κατάρ, τη Ντόχα. Η τουριστική και επιχειρηματική κοινότητα της Βόρειας Ελλάδας είδε με ενθουσιασμό την εξέλιξη αυτή, καθώς η πτήση της Qatar κάνει ευκολότερη την πρόσβαση από και προς τη Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα από και προς περιοχές της Άπω Ανατολής, της Αφρικής καθώς και την Αυστραλία. Επίσης, οι πτήσεις της Qatar αναμένεται να προσελκύσουν στην Βόρεια Ελλάδα ένα διαφορετικό τουριστικό κοινό, που μέχρι τώρα δεν το είχε.

Γιατί όμως η Qatar Airways επέλεξε να προσθέσει τη Θεσσαλονίκη στο μεγάλο της δίκτυο, τι θα κάνει για να την βοηθήσει τουριστικά, πόσο μεγάλη θα γίνει αυτή η εταιρία; Για αυτά και άλλα μας απαντά ο Διευθύνων Σύμβουλος του Qatar Airways Group, εξοχότατος Akbar Al Baker (φώτο)

Εξοχότατε, τι σας έκανε να πάρετε την απόφαση να δρομολογήσετε πτήση ανάμεσα στη Ντόχα και τη Θεσσαλονίκη;

Η Ελλάδα αποτελούσε πάντα ένα σημαντικό προορισμό για την εταιρεία μας και στη γραμμή της Αθήνας πραγματοποιούμε ήδη τρεις πτήσεις την εβδομάδα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε την παρουσία μας με νέες πτήσεις στη Θεσσαλονίκη και που είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους επιβάτες μας περισσότερες ταξιδιωτικές επιλογές σε αυτή την φανταστική χώρα.

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό από μόνη της, με πρόσβαση σε μερικά από τα πιο διάσημα θέρετρα της χώρας και είμαστε σίγουροι ότι αυτές οι πτήσεις θα είναι πολύ δημοφιλείς. Είμαστε ενθουσιασμένοι που στηρίζουμε την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας μέσα από την δυνατότητα που δίνουμε σε ακόμη περισσότερους ταξιδιώτες να επισκεφτούν αυτή την εμβληματική πόλη και περιοχή.

Διευθύνεται μια αεροπορική εταιρεία που συνεχώς μεγαλώνει. Αλήθεια πόσο μεγάλη θα γίνει η Qatar Airways;

The sky is the limit! Σαν αεροπορική εταιρεία πέντε αστέρων στοχεύουμε ψηλά και προσφέρουμε μόνο άριστες υπηρεσίες και προϊόντα. Αποδεικνύοντας τη δέσμευσή μας προς την ταξιδιωτική βιομηχανία, πέρυσι παρουσιάσαμε την πρωτοποριακή Qsuite, την επαναστατική νέα Business Class καμπίνα μας, που περιλαμβάνει το πρώτο διπλό κρεβάτι της βιομηχανίας σε καμπίνα διακεκριμένης θέσης. Με περισσότερη καινοτομία στα προϊόντα μας, αλλά και μέσα από την επέκταση μας σε αγορές σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας μόνο το καλύτερο.

Είστε μια εταιρεία πέντε αστέρων. Τελικά σας ενδιαφέρει περισσότερο η ποιότητα των υπηρεσιών ή το μέγεθος της εταιρείας. Μπορούν να συνυπάρξουν και τα δυο μαζί;

Η Qatar Airways είναι απόδειξη ότι μπορούν όντως να συνυπάρχουν. Είμαστε υπερήφανοι για το συνεχώς επεκτεινόμενο δίκτυό μας, που προσφέρει στους ταξιδιώτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο πάνω από 150 προορισμούς και εξαιρετικές επιλογές ταξιδιών σε συναρπαστικούς προορισμούς αναψυχής και επαγγελματικών ταξιδιών. Η Qatar Airways έχει αναδειχθεί ως η καλύτερη αεροπορική εταιρείας στον κόσμο, καθώς έχει λάβει μια σειρά βραβείων, όπως το βραβείο «Αεροπορική Εταιρεία του Έτους» στα βραβεία Skytrax κατά τη διάρκεια του Paris Air Show, «Καλύτερη Εταιρεία στη Μέση Ανατολή», «Καλύτερη Business Class στον Κόσμο» και «Καλύτερο Lounge Πρώτης Θέσης».

Η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα είναι ένας τουριστικός προορισμός που βρίσκεται σε ανάπτυξη. Είναι όμως άγνωστη σε μακρινές τουριστικές αγορές (Ινδία, Κίνα, Αυστραλία κλπ). Είναι στα πλάνα σας να βοηθήσετε την πόλη μέσα από τα δικά σας δίκτυα προβολής και προώθησης;

Μέσα από τη νέα πτήση στη Θεσσαλονίκη, συνδέουμε τους ταξιδιώτες με περισσότερους από 150 προορισμούς σε όλο τον κόσμο καθημερινά, μέσω του κόμβου της Ντόχα. Καταβάλλουμε αδιάκοπες προσπάθειες να επεκτείνουμε το δίκτυό μας και ανυπομονούμε να προβάλλουμε τον προορισμό της Θεσσαλονίκης και της περιοχής γενικότερα.

Οι προβλέψεις μας δείχνουν ότι υπάρχει ήδη μεγάλη ζήτηση από τους Έλληνες ταξιδιώτες για διάφορους προορισμούς του δικτύου μας, ειδικά για την Αυστραλία, όπου υπάρχουν μεγάλες κοινότητες Ελλήνων. Όπως είναι φυσικό, σκοπεύουμε να «τρέξουμε» προωθητικές ενέργειες σε αυτές τις περιοχές για να προβάλλουμε την νέα γραμμή και να στηρίξουμε και ενισχύσουμε τον εισερχόμενο τουρισμό.

Τι δείχνουν οι πρώτες κρατήσεις; Ποιοι ενδιαφέρονται να έρθουν στη Θεσσαλονίκη με την εταιρεία σας;

Η Qatar Airways δεν δημοσιεύει στατιστικά επιβατών, ωστόσο, τα νούμερα μέχρι στιγμής συνάδουν με τις προβλέψεις ανάπτυξης που έχουμε κάνει και είμαστε μια εταιρεία που εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες όταν τις διακρίνουμε. Η προσθήκη της Θεσσαλονίκης στο δίκτυό μας αποτελεί ένα άριστο παράδειγμα αυτής της πολιτικής και είμαστε πολύ χαρούμενοι με την πορεία των κρατήσεων έως τώρα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments