Τα καλύτερα του βιώνει το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης όσον αφορά στην προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιριών και πτήσεων. Δεν είναι μόνο αυτές που αφορούν στην καλοκαιρινή περίοδο για να εξυπηρετήσουν κυρίως τις ανάγκες της Χαλκιδικής, αλλά και αυτές που συνδέουν την πόλη και μαζί της όλη την Βόρεια Ελλάδα με σημαντικούς αεροπορικούς κόμβους και από εκεί με όλο τον κόσμο.

Μόνο τη χρονιά που διανύουμε έχει ήδη ξεκινήσει πτήσεις η Qatar Airways συνδέοντας την Θεσσαλονίκη με τον κόμβο της στην Ντόχα, ενώ σε λίγες εβδομάδες ξεκινά με τρεις πτήσεις την εβδομάδα η Flydubai, συνδέοντας την Θεσσαλονίκη με τον μεγάλο κόμβο της Emirates στο Ντουμπάι.

Μαζί με τις δυο καθημερινές πτήσεις των Τουρκικών Αερογραμμών, που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τον μεγάλο κόμβο της Κωνσταντινούπολης, είναι προφανές πως πλέον γίνεται ευκολότερη και πλουσιότερη σε επιλογές, η πρόσβαση στη Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα από τις αγορές της Μέσης και Άπω Ανατολής άλλα και της Υποσαχάριας Αφρικής. Όταν υπάρχουν επαρκείς αεροπορικές συνδέσεις, τότε γίνεται ευκολότερη η προσέλκυση τουριστών, οι επιχειρηματικές συνεργασίες και η προσέλκυση επενδύσεων.

Ωστόσο μαθαίνουμε πως μια ακόμη μεγάλη αεροπορική εταιρεία, ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα πληροφορίες που διαρρέουν με το σταγονόμετρο, υποστηρίζουν πως οι υπεύθυνοι αυτής της εταιρείας αφήνουν να εννοηθεί πως δεν ενδιαφέρονται μόνο για την δρομολόγηση κάποιων πτήσεων αλλά για κάτι παραπάνω, πιθανόν τη δημιουργία μιας βάσης στο αεροδρόμιοΜακεδονία”. Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ενδιαφέρεται να εισέλθει ακόμη και σε δρομολόγια εσωτερικού στα οποία σιγά σιγά η Ryanair περιορίζει τη δραστηριότητα της αφήνοντας μόνη την Aegean.

Όλα αυτά θα συζητηθούν σε κλειστή σύσκεψη που θα γίνει σε λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Γεγονός είναι πως αν τελικά οι εκπρόσωποι της εταιρείας που θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη μείνουν ικανοποιημένοι και προχωρήσουν στα σχέδια τους, τότε αναβαθμίζεται σημαντικά το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και η τουριστική προοπτική της πόλης. Και αυτό γιατί πέρα από τον συμβολικό χαρακτήρα που θα έχει μια τέτοια κίνηση, θα προσελκύσει και επενδύσεις κυρίως στον ξενοδοχειακό τομέα από μεγάλες διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες. Επενδύσεις που όλο ακούμε αλλά ποτέ δε βλέπουμε.

Θα επανέλθουμε με νεότερα…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments