Με ικανοποιητική για τα δεδομένα τς εποχής συμμετοχή, η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης πραγματοποίησε την τακτική γενική της συνέλευση.

Μεταξύ άλλων οι παρευρισκόμενοι τουριστικοί πράκτορες, ενημερώθηκαν από τον φοροτεχνικό Νίκο Κολυδά για φορολογικά θέματα και από την νομικό Σοφία Αραβοπούλου για το πλαίσιο που διέπει  τους πωλητές τουριστικών πακέτων.

Ο Πρόεδρος την Ένωσης Βύρων Θεολόγης, στην καθιερωμένη ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής :

“Η δουλειά του τουριστικού πράκτορα είναι ένα σύνολο πολλών ειδικοτήτων. Πρέπει να πείθουμε και να γνωρίζουμε  ΠΑΝΤΑ κάτι παραπάνω από τον πελάτη. Πρέπει να κοστολογούμε την αξία αυτών που προσφέρουμε    και εάν δεν έχουμε οικονομικό κέρδος να μην διεκπεραιώνουμε καμία εργασία. Χωρίς κέρδος δεν υπάρχει μέλλον. Αξίζουμε αρκετά και δεν πρέπει να υποτιμούμε τον εαυτό μας. Για να κρατήσουμε την επιχείρηση μας χρειαζόμαστε  έσοδα. Και στο τέλος πρέπει να γνωρίζουμε ότι μας περιμένει η εφορία, τα  ασφαλιστικά  ταμεία.

Εγώ προσωπικά και το Δ.Σ συναισθανόμενοι την δυσκολία που περνούμε όλοι μας και επειδή η δύναμη ενός σωματείου είναι τα πολλά μέλη αποφασίσαμε να προσαρμόσουμε την ετήσια συνδρομή των μελών σε 50 ευρώ ετησίως. θέλουμε κοντά μας όλα τα γραφεία της Βορείου Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής. Θέλουμε τον επόμενο χρόνο η Ένωση να απαριθμεί τουλάχιστον 250 μέλη. Θέλουμε η οικογένεια μας να μεγαλώσει και στην Ένωση να βρούνε στέγη όσοι ασκούν το επάγγελμα του πράκτορα”.

Στη συνέχεια ο κ. Θεολόγης ανακοίνωσε μια σειρά σημαντικών αποφάσεων που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τα τουριστικά γραφεία στο έργο τους. Όπως είπε ο κ. Θεολόγης:

  • Σε λίγες μέρες θα λάβετε τον νέο πίνακα χρεώσεων υπηρεσιών που σύμφωνα με την περιγραφή της υπηρεσίας θα πρέπει να εισπράττετε Fee εξυπηρέτησης.
  • Θα έχετε πλήρη νομική κάλυψη για τυχόν προβλήματα.
  • Θέματα ΤΑΝΠΥ (ο Πρόεδρος και δύο Μέλη θα ασχοληθούν με τα προβλήματα που στέλνετε με email στην Ένωση).
  • Ο Πρόεδρος και τρία Μέλη του διοικητικού μια φορά την εβδομάδα θα ασχολούνται με δικά σας θέματα και προβλήματα.
  • Όταν διαπιστώνετε ότι γίνεται   υφαρπαγη του έργου σας θα στέλνετε ένα email με τα ακριβή γεγονότα και η Ένωση χωρίς ποτέ να κοινοποιεί το όνομα σας θα προβαίνει στις ανάλογες καταγγελίες.
  • Μεγάλη έμφαση θα πρέπει να δώσουμε όλοι μας στην     υφαρπαγη  του έργου από τρίτες χώρες.    

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments