Κείμενο- Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Η Ελβετία, είναι μία ορεινή χώρα καθώς καλύπτεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από την οροσειρά των Άλπεων και την οροσειρά Ιούρα. Είναι γνωστή σε όλους, πέραν του τραπεζικού της συστήματος, για τα χιονοδρομικά κέντρα της τα οποία είναι από τα καλύτερα και πιο πολυτελή της Ευρώπης.
Επίσης είναι μία χώρα με πολύ πράσινο και πάρκα ακόμη και μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα της. Οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό ποικίλουν, από ψυχολογικούς, αισθητικούς και βιοτικούς παράγοντες. Τα πάρκα της, εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη λόγω της ιδιαίτερης καλαισθησίας και της περιποίησης τους. Ο κόσμος απολαμβάνει την επίσκεψη σε αυτά και συνηθίζει να κάνει πικ νικ. Ιδιαίτερα τις μη εργάσιμες ημέρες, πολλές ελβετικές οικογένειες συγκεντρώνονται στα πάρκα ώστε να περάσουν ανέμελο χρόνο μαζί αλλά και να εισπνεύσουν καθαρό αέρα.
Τα μεγάλων διαστάσεων πάρκα των πόλεων είναι πνεύμονες οξυγόνου που τροφοδοτούν με καλή διάθεση τους ανθρώπους που χάρη σε αυτά δεν είναι αναγκασμένοι να βλέπουν μόνο τα γκρι κτίσματα τους αλλά έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν, να αθληθούν και να θαυμάσουν τις απέραντες καταπράσινες εκτάσεις που παρέχονται. Φυσικά, όλα αυτά βοηθούν στην γενικότερη ευημερία των Ελβετών καθώς τους προσφέρουν καλή διάθεση και ηρεμία. Τα πάρκα αυτά είναι όμορφα όλες τις εποχές του χρόνου καθώς το καλοκαίρι αποτελούν μία ανάσα δροσιάς και το φθινόπωρο προσφέρουν τα πανέμορφα χρώματα τους.

 

 

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments