Κείμενο- Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Το καταπράσινο νησί της Θάσου, φημίζεται για τις παραλίες και για το εξαιρετικό του μέλι. Δεν υπολείπεται σε τίποτα από άλλους γνωστούς ιστορικούς προορισμούς της χώρας και η φυσική του ομορφιά δεν περιορίζεται μόνο στα θαλάσσια τοπία.
Ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη επίσκεψης στο νησί είναι το ορεινό χωριό Θεολόγος, στο νότιο τμήμα του νησιού, το οποίο φημίζεται κυρίως για τις ταβέρνες του που σερβίρουν πεντανόστιμο κατσικάκι αλλά και για το υδάτινο στοιχείο του. Παρόλα αυτά, το ορεινό χωριό έχει πολλά περισσότερα αξιοθέατα απ’ όσα μπορεί κανείς να φανταστεί. Κάποια από αυτά είναι «κρυμμένα μυστικά» και άκρως εντυπωσιακά..
Ο Καταρράκτης της Κεφαλόγουρνας είναι ένα από αυτά. Βρίσκεται στο τέλος ενός μονοπατιού, το οποίο είναι εύκολο να βρεθεί, καθώς υπάρχει πινακίδα που καθοδηγεί. Βέβαια, η πρόσβαση στην περιοχή όπως επισημαίνεται από τις ταλαιπωρημένες πινακίδες, γίνεται με ατομική ευθύνη και τις ημέρες με πολλή βροχή καλό θα ήταν να αποφεύγεται η επίσκεψη. Παρόλα αυτά δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο και κακοτράχηλο το μονοπάτι που οδηγεί εκεί.
Τα νερά έρχονται από τις πηγές της Αγίας Βασιλικής (που φημίζεται για την ποιότητα των υδάτων της) σχηματίζοντας έναν εντυπωσιακό καταρράκτη που πέφτει από έναν τεράστιο πωρόλιθο με μορφή κεφαλιού, εξ’ ου και το όνομα της τοποθεσίας. Παλαιότερα, οι ντόπιοι συνήθιζαν να ονομάζουν την περιοχή και «στοίχινα» για να την φοβούνται τα παιδιά και να την αποφεύγουν. Ο δροσιστικός ήχος των νερών οδηγεί στους πανέμορφους καταρράκτες που ενώ πέφτουν ορμητικοί, λίγα μέτρα πιο πέρα τα νερά είναι γαλήνια γαλαζοπράσινα και προκαλούν τους επίδοξους κολυμβητές να βουτήξουν.
Το τοπίο είναι παρθένο χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση και δημιουργεί μία εικόνα απαράμιλλου φυσικού κάλλους. Οι φωτογραφικές μηχανές έχουν την τιμητική τους αφού όλοι αποθανατίζουν το μαγευτικό τοπίο. Όμως, η μαγευτική εικόνα είναι ακόμα πιο όμορφη απ’ όσο μπορεί να αποτυπωθεί στις φωτογραφίες!

Info..

Αθλητικά παπούτσια συνιστώνται!

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments