Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Είναι μια από τις πιο όμορφες και καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις στην Ελλάδα. Δεν χορταίνεις να την περπατάς και να χάνεστε στα πολυδαίδαλα γραφικά δρομάκια της. Μια καλή ευκαιρία να χαθείς στο χρόνο. Αναφερόμαστε στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου που κάθε μέρα ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά στον τουριστικό χάρτη της χώρας.
Ξεκινάμε την περιήγηση μας από τον εντυπωσιακό Φάρο που βρίσκεται στο ενετικό λιμάνι της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου. Τον έχτισαν οι Αιγύπτιοι το 1830 και είναι ένα από τα πιο φωνογραφημένα τοπόσημα της πόλης.
Σήμα κατατεθέν του Ρεθύμνου είναι η Φορτέτσα, το ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου του Παλαιόκαστρου. Βρίσκεται εκεί από τον 16ο αιώνα.
Πολλά ακόμη ιστορικά αξιοθέατα βρίσκονται μέσα στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης που περιμένουν να τα ανακαλύψετε.
Μερικά από αυτά είναι ενετική λέσχη Λόντζια, η κρήνη Ριμόντι με το οικόσημο του Βενετού κυβερνήτη Ριμόντι, η πύλη Guora που αποτελεί την κεντρική είσοδο του χερσαίου τείχους των Ενετών, ο μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου Φραγκίσκου, η εκκλησία της Κυρίας των Αγγέλων και το ενετικό λιμάνι περιτριγυρισμένο από πολλά εστιατόρια κα καφέ δίπλα στη θάλασσα και άλλα τουριστικά καταστήματα.
Τα στοιχεία από το οθωμανικό και ενετικό παρελθόν της πόλης κυριαρχούν. Εξαίρετα δείγματα βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής, θα συναντήσετε περιδιαβαίνοντας τα γραφικά πλακόστρωτα στενά. Επίσης ορθόδοξες και καθολικές εκκλησίες και τζαμιά συνυπάρχουν εντός της παλαιάς πόλης προκαλώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών.
Αυτό που χαρακτηρίζει την παλιά πόλη του Ρεθύμνου είναι η τουριστική ζωντάνια της καθώς έχει αναπτυχθεί πλήρως τουριστικά με πάμπολλα καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος υψηλής αισθητικής και εξυπηρέτησης που προσφέρουν τα πάντα. Βόλτες, ψώνια, καφέ, φαγητό κατά τη διάρκεια της ημέρας και έντονη διασκέδαση όταν πέσει η νύχτα. Επίσης ιστορικά κτίρια έχουν μετατραπεί σε μικρά ξενοδοχεία προφέροντας ξεχωριστή διαμονή κυρίως σε ξένους επισκέπτες.
Από την παλιά πόλη ξεκινά και η ατελείωτη παραλία του Ρεθύμνου για δροσιστικές βουτιές στη καταγάλανη θάλασσα.

Info…
Στο Ρέθυμνο πήγαμε στα πλαίσια ενός fam trip που οργάνωσε η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο People of the World και την Sky Express που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Ηράκλειο καθημερινά.
Το τουριστικό γραφείο People of the World διοργανώνει αυτό το καλοκαίρι ολοκληρωμένα τουριστικά πακέτα για το Ρέθυμνο σε ιδιαίτερα value for money τιμές.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments