Κείμενο-φωτογραφίες: Omorfa Taxidia
Η Βαρκελώνη είναι μια πόλη που εδώ και πολλά χρονιά, περνά μια παρατεταμένη “άνοιξη”. Στον τουρισμό, την οικονομία, τις τέχνες, τον πολιτισμό, το ποδόσφαιρο και τόσα άλλα. Όλα μοιάζουν να είναι άψογα στημένα, ώστε να ικανοποιήσουν κάθε επισκέπτη ή ντόπιο, κι ας έχει εντελώς διαφορετικά γούστα. Ακόμη και ο καιρός τις περισσότερες μέρες είναι καλός, με ηλιόλουστες και ζεστές ημέρες. Αποτέλεσμα αυτών, η απίστευτη προσέλευση χιλιάδων τουριστών σε κάθε γωνιά της πόλης, με κεντρικότερο και δημοφιλέστερο σημείο τον πεζόδρομο La Rambla. Αυτός ο πεζόδρομος καταλήγει στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης στη Rambla De Mar.

Είναι μια διάβαση πεζών πάνω από το νερό και φυσική συνέχεια του πεζόδρομου La Ramblas. Σχεδιάστηκε το 1994 από τους αρχιτέκτονες Albert Viaplana και Helio Pinon  σε μοντέρνα αρχιτεκτονική και μινιμαλιστική μορφή, διαμορφώνοντας την πιο εμβληματική εικόνα του Port Vell. Εκεί βρίσκεται μια τεράστια μαρίνα, το εμπορικό κέντρο Maremagnum, με καταστήματα, εστιατόρια και καφέ, το διάσημο Ενυδρείο (Barcelona Aquarium), το Ναυτικό Μουσείο (Drassanes Reials), το Μουσείο ιστορίας της Καταλονίας, το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου κ.α.

Καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται την περιοχή για να περπατήσουν, να ψωνίσουν ή όπως είδαμε να ξαπλώσουν στο ξύλινο δάπεδο ρουφώντας τις ζεστές ακτίνες του ήλιου, ή χαλαρώνοντας με θέα προς τη θάλασσα, την πόλη, ή το λόφο του Μονζουίκ.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments