Κείμενο – φωτογραφίες: Omοrfa Taxidia

Ένα από τα πιο σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα του Βελιγραδίου, είναι ο ζωολογικός κήπος της πόλης. Βρίσκεται στο κέντρο της σερβικής πρωτεύουσας. Εκεί που τελειώνει ο κεντρικός πεζόδρομος, η οδός Μιχαήλοβα, ξεκινά ένα μεγάλο πάρκο. Στο κέντρο του Πάρκου είναι το ιστορικό κάστρο της πόλης το Καλέ Μεγκντάν. Δεξιά από το κάστρο βρίσκεται ο ζωολογικός κήπος. Θα ακολουθήσετε μια ωραία διαδρομή μέσα στο καταπράσινο πάρκο για να φτάσετε στην είσοδο του Ζωολογικού κήπου.
Δεν είναι πολύ μεγάλος άλλα ούτε και μικρός. Θα χρειαστείτε περίπου τρεις ώρες για να τον δείτε ολόκληρο. Η είσοδος κοστίζει μεταξύ τρία και τέσσερα ευρώ δηλαδή πολύ λίγα σε σχέση με άλλους ζωολογικούς κήπους στην Ευρώπη. Για παράδειγμα στο Λονδίνο θα πληρώσετε δέκα φορές περισσότερο και θα δείτε λιγότερα άγρια ζώα από ότι στο Βελιγράδι.
Ακολουθώντας τις σηματοδοτημένες διαδρομές θα δείτε ζώα, πουλιά, ερπετά, και ψάρια που δεν περιμένατε. Θα δείτε λευκή τίγρη Περσίας από τις ελάχιστες που έχουν απομείνει στον πλανήτη, λευκά λιοντάρια, ελέφαντα, καμηλοπάρδαλη, βίσονες, διάφορων ειδών πιθήκους, τσιτάχ, ακόμη και καγκουρό.
Θα δείτε γεράκια, αετούς και τεράστιους γύπες ενώ σε ειδικό χώρο θα δείτε μεγάλα φίδια. Θα δείτε πολλά ακόμη σε ένα ευχάριστο περιβάλλον.
Για τα παιδιά έχει τεράστιο ενδιαφέρον ενώ το απολαμβάνουν και οι μεγάλοι. Μέσα στον ζωολογικό κήπο υπάρχουν χώροι για ξεκούραση, για καφέ και παγωτό. Και όλα αυτά στο κέντρο της πόλης.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments