Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Το Βελβεντό είναι ένα όμορφο χωριό στο Νομό Κοζάνης που εντυπωσιάζει όλους όσους το επισκέπτονται από την πρώτη φορά. Διαθέτει πολλά αξιοθέατα που έχουν σχέση με την πλούσια ιστορία και την απαράμιλλη φύση του, ωστόσο εντυπωσιάζει και με τις εξαιρετικές συνθήκες καθημερινού πολιτισμού, καθώς όλα στο χωριό είναι σε τάξη.
Το Λαογραφικό Μουσείο Βελβεντού είναι ένα από αυτά που εμπλουτίζουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής και διηγούνται την πλούσια ιστορία της.
Βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και στεγάζεται στο εντυπωσιακό αναπαλαιωμένο αρχοντικό Μάρκου Κώστα, μακεδονικής αρχιτεκτονικής, που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα.
Είναι ένα από τα ωραιότερα λαογραφικά μουσεία που έχουμε δει στην Ελλάδα καθώς τα εκθέματα του είναι εξαιρετικά στημένα και σε βοηθούν να κατανοήσεις εύκολα αυτά που έχουν να σου διηγηθούν. Μέσα από την ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου, ο επισκέπτης μαθαίνει για την ιστορία του τόπου, την καθημερινή ζωή των κατοίκων, τα αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιούσαν, τα παραδοσιακά επαγγέλματα τα οποία ασκούσαν, καθώς και για τις τοπικές ενδυμασίες.
Τα εκθέματα τα πρόσφεραν κάτοικοι του χωριού και λειτουργεί με την ευθύνη του τοπικού Δήμου.

Info…
Το Λαογραφικό Μουσείο Βελβεντού δεν έχει σταθερό ωράριο λειτουργίας. Θα πρέπει να καλέσετε στο τηλ: 2464.031328 για να κανονίσετε την επίσκεψη σας. Η είσοδος είναι δωρεάν.
Στο Βελβεντό πήγαμε στα πλαίσια ενός fam trip που οργάνωσε για λογαριασμό του τοπικού Δήμου η εταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ και προώθησης Wise Ram.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments