Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Μια από τις πιο χριστουγεννιάτικες πόλεις της Ευρώπης είναι το Ντόρτμουντ. Είναι η έβδομη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και βρίσκεται στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Το Ντόρτμουντ, είναι γνωστό ως η πράσινη μητρόπολη της Βεστφαλίας, καθώς σχεδόν η μισή πόλη αποτελείται από μεγάλα πάρκα και άλλες πράσινες εκτάσεις.
Από τα μέσα του Νοέμβρη μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου, το εμπορικό και ιστορικό κέντρο της πόλης μετατρέπεται σε μια απέραντη χριστουγεννιάτικη αγορά. Χιλιάδες πολύχρωμα λαμπιόνια και ανάλογος στολισμός, δημιουργούν ατμόσφαιρα Χριστουγέννων. Πάνω από 300 κιόσκια πωλούν ό,τι έχει να κάνει με τα Χριστούγεννα και τις παραδόσεις του. Οι μυρωδιές από το ζεστό μυρωδάτο κρασί «γκλούχβαϊν» και τα φρεσκοφτιαγμένα εδέσματα, κολάζουν και τους πιο συγκρατείς, ενισχύοντας την χριστουγεννιάτικη εμπειρία. Καθώς ο καιρός ήταν πολύ μαλακός τις προηγούμενες μέρες (θύμιζε φθινόπωρο) καθημερινά κατακλύζονταν από χιλιάδες κόσμου.
Οι κάτοικοι του Ντόρτμουντ, είναι περήφανοι όχι μόνο για την ποδοσφαιρική τους ομάδα αλλά και για το χριστουγεννιάτικο δέντρο που στήνεται στην κεντρική πλατεία. Λένε πως είναι το ψηλότερο της Ευρώπης. Έχει ύψος 45 μέτρα και φωτίζεται από περίπου 50 χιλιάδες πολύχρωμα λαμπιόνια. Είναι τόσο ψηλό που συναγωνίζεται με τα καμπαναριά των γύρω εκκλησιών.
Αν ποτέ βρεθείτε τέτοια εποχή στην κεντροδυτική Γερμανία, μην παραλείψετε να κάνετε έστω μια ημερήσια εκδρομή στο Ντόρτμουντ. Μαζί με τα άλλα αξιοθέατα της, όπως το μουσείο ποδοσφαίρου, τα μεγάλα της πάρκα και τα ενδιαφέροντα μουσεία της, αποτελούν μια σημαντική ταξιδιωτική εμπειρία. Άλλωστε με το εξαιρετικό δίκτυο σιδηροδρόμων της Γερμανίας, η επίσκεψη είναι μια μάλλον εύκολη υπόθεση.

 

 

 
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments