Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia
 
Το Μανδράκι είναι το παλαιότερο από τα τρία λιμάνια της πόλης της Ρόδου. Ως λιμάνι χρησιμοποιείται από μικρότερα σκάφη αναψυχής καθώς διαθέτει μαρίνα, αλλά και τα τουριστικά σκάφη που πραγματοποιούν ημερήσιες κρουαζιέρες στη γύρω περιοχή και άλλες τουριστικές δραστηριότητες.
Στην είσοδό του λιμανιού, πάνω σε δυο ψηλές κολώνες από πωρόλιθο, στέκονται τα σύμβολα του νησιού: ένα χάλκινο ελάφι και μια χάλκινη ελαφίνα. Σύμφωνα με την παράδοση που δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά, εκεί έστεκε ο περιβόητος Κολοσσός της Ρόδου πριν καταστραφεί από σεισμό. Από κάτω περνούσαν τα πλοία που έμπαιναν ή έβγαιναν από το λιμάνι που το βράδι έκλεινε με μια αλυσίδα.
Πέριξ του λιμανιού υπάρχουν εξαιρετικά κτίρια που προσελκύουν πολλούς επισκέπτες της Ρόδου καθώς αποτελούν τέλειο σκηνικό για φωτογραφίες και σέλφι. Από τη μια μεριά δημιούργημά της Ιταλοκρατίας, με τα επιβλητικά διοικητικά κτίρια των Ιταλών, που φέρουν τη σφραγίδα του διοικητή Mario Lago και του επικεφαλής αρχιτέκτονα Florestano di Fausto.
Από την άλλη οι τρεις ανεμόμυλοι που βρίσκονται εκεί από τον 15ο αιώνα και άλεθαν τα σιτηρά που μετέφεραν τα εμπορικά πλοία. Επίσης στην άκρη του μόλου του λιμανιού βρίσκεται το μικρό επισκέψιμο φρούριο του Αγίου Νικολάου, που έχτισε ο δούκας Φίλιππος της Βουργουνδίας το 1464-67.
Γύρω από το λιμάνι του Μανδρακίου έχουν αναπτυχθεί τουριστικά καταστήματα καθώς και καφέ και εστιατόρια που προσελκύουν πολλούς τουρίστες για να απολαύσουν τον καφέ ή το φαγητό τους με αυτήν την υπέροχη θέα πριν συνεχίσουν για την μεσαιωνική ή τη νέα πόλη της Ρόδου.
 
Info…
Στη Ρόδο πήγαμε στα πλαίσια ενός εκπαιδευτικού ταξιδιού που διοργάνωσε το τουριστικό γραφείο της ΘεσσαλονίκηςChoice Travelπου ειδικεύεται στο συγκεκριμένο προορισμό, σε συνεργασία με τηνΈνωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης και την Aegean Airlines
 
 
Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments