Αναμφισβήτητα η άνοιξη είναι η πιο ωραία εποχή του χρόνου. Όλη η  φύση ξυπνά, ζωντανεύει από το λήθαργο του χειμώνα και γίνεται σίγουρα ομορφότερη. Στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στη μικρή πόλη Kawazu η οποία βρίσκεται σε απόσταση 2-3 ωρών από το Τόκιο, αλλά κυρίως στον ποταμό της πόλης, η άνοιξη είναι μάλλον κάτι περισσότερο.

Διότι η πόλη έχει περίπου  8000 κερασιές που ανθίζουν στην αρχή της άνοιξης κάθε χρόνο. Τα γύρω καταπράσινα τοπία σε συνδυασμό με τα ροζ άνθη των κερασιών φτιάχνουν μια εξαιρετικά ρομαντική και όμορφη ατμόσφαιρα.

Τα άνθη -γνωστά ως σακούρα στα Ιαπωνικά- ανθίζουν  γύρω στα τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου. Εκτός από περιπάτους μπορείτε να ανεβείτε στο μικρό τραινάκι απολαμβάνοντας ένα μικρό ταξίδι ανάμεσα σε ευωδιαστά αρώματα και τις απαλές αποχρώσεις του ροζ. Τη νύχτα η ατμόσφαιρα αλλάζει, αφού όλα φωτίζονται με ειδικούς προβολείς.

Τα άνθη κερασιών είναι ιδιαίτερα συμβολικά για τους  Ιάπωνες. Η μεταβατική φύση της ομορφιάς τους συχνά εξομοιώνεται με τη συντομία της ζωής, επομένως αντιπροσωπεύουν όχι μόνο την αποδοχή στο πεπρωμένο, αλλά και την αποδοχή του θανάτου. Για αυτό και εμφανίζονται συχνά στην ιαπωνική τέχνη και έχουν ταυτιστεί με την ίδια τη χώρα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments