Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Η Διπλωματία των Προορισμών, αυτή η προωθητική δράση που διοργανώνει η εταιρεία συμβούλων τουριστικής ανάπτυξης Wise Ram, με σκοπό να προωθήσει ελληνικούς προορισμούς στο εσωτερικό, δεν έχει μόνο ατελείωτες επαγγελματικές συναντήσεις και παρουσιάσεις.
Περιλαμβάνει και περιηγήσεις προκειμένου οι συμμετέχοντες από ελληνικής πλευράς να γνωρίσουν νέους προορισμούς αλλά και να γνωριστούν μεταξύ τους, καθώς η τουριστική ανάπτυξη απαιτεί ομαδική προσπάθεια και συνέργειες.
Η τελευταία εξόρμηση της Διπλωματίας πριν μερικές μέρες είχε προορισμό τα Τίρανα. Συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματίες του τουρισμού από τη Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα.
Η αποστολή είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην αλβανική πρωτεύουσα που συνεχώς αναπτύσσεται και ομορφαίνει. Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν από το πεντάστερο Plaza Hotel Tirana στο οποίο διέμεναν, κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης με τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, στον ελληνορθόδοξο καθεδρικό ναό της Ανατάσεως με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές του γραμμές, στην συνοικία που κάποτε απαγορεύονταν να κυκλοφορούν απλοί πολίτες καθώς εκεί διέμενε η νομενκλατούρα του καθεστώτος Χότζα, το καινούργιο στάδιο που λίγες μέρες μετά φιλοξένησε ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό τελικό (Conference League), για να καταλήξουν και πάλι στο Plaza Hotel Tirana όπου ο Έλλήνας επιχειρηματίας Γρηγόρης Τζουμάκας, που δραστηριοποιείται με επιτυχία στην Αλβανία 30 και πλέον χρόνια, παρέθεσε ένα εξαιρετικό δείπνο στο νέο σούσι εστιατόριο του ξενοδοχείου, από τα καλύτερα της πόλης.
Οι εντυπώσεις όλων που συμμετείχαν στην Διπλωματία ήταν άριστες. Αυτό που τους εντυπωσίασε περισσότερο στα Τίρανα ήταν η ζωντάνια στο κέντρο της πόλης, η νεανική ατμόσφαιρα και η απόλυτη τάξη. Η Αλβανία προοδεύει και αυτό φαίνεται στους δρόμους των Τιράνων…

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments