Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Συνήθως όταν ακούμε για τα Φλαμίνγκο, το μυαλό μας πάει σε μέρη εξωτικά. Ωστόσο οι Θεσσαλονικείς τα έχουν στα… πόδια τους. Σε απόσταση μόλις οκτώ χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, βρίσκεται η λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου, η οποία είναι γεμάτη από Φλαμίνγκο ή φοινικόπτερα, όπως είναι η επίσημη ονομασία τους.
Η λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου αποτελεί το βόρειο άκρο του Εθνικού Πάρκου του Δέλτα Αξιού. Καθώς βρίσκεται στις παρυφές του πολεοδομικού συγκροτήματος, μπορείτε να θαυμάσετε τα εκατοντάδες Φλαμίνγκο με φόντο το μάλλον παρανοϊκό αστικό τοπίο και ενδιάμεσα εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών.
Τα φλαμίνγκο είναι μόνο ένα από τα πολλά είδη πουλιών που φιλοξενεί το Εθνικό Πάρκο σε όλη του την έκταση, γι΄αυτό και αποτελεί δημοφιλή τόπο παρατήρησης πουλιών. Μπορείτε να τα δείτε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς να αναζητούν την τροφή τους στα αβαθή της λιμνοθάλασσας.
Το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα στις φτερούγες τους το αποκτούν όσο μεγαλώνουν, καταναλώνοντας τις μικροσκοπικές γαρίδες Artemia, τις οποίες αναζητούν στα ρηχά νερά των υγροτόπων.

Info…

Η λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου, είναι ένας οργανωμένος επισκέψιμος χώρος που πραγματικά σε εκπλήσσει με τον φυσικό της πλούτο. Τον επισκέπτονται φυσιολάτρες, περιπατητές, αλλά και πολλοί ξένοι τουρίστες, οι οποίοι πηγαίνουν για παρατήρηση πουλιών και ιδιαίτερα των Φλαμίνγκο.
Στην περιοχή υπάρχει και μια ξύλινη ταβερνούλα για να απολαμβάνετε τη θέα τσιμπολογώντας κάτι τις.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments