Μια επική αποστολή σε πραγματικά αχαρτογράφητα νερά ξεκίνησε χθες Κυριακή 3 Ιουλίου, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή και τη ρύπανση στην Αρκτική και στους πληθυσμούς της. Μια δράση που θα αποτελέσει κίνητρο για άμεση δραστηριοποίηση υπέρ της προστασίας του πλανήτη μας. Για πρώτη φορά στα χρονικά, μια ομάδα 5 έμπειρων θαλασσοπόρων με ένα φουσκωτό σκάφος μήκους μόλις 10 μέτρων, θα ταξιδέψει στον Αρκτικό Κύκλο, πραγματοποιώντας ένα ταξίδι 10.000 ναυτικών μιλίων που προκαλεί δέος. Το εγχείρημα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο πολιτιστικός – περιβαλλοντολογικός Σύλλογος ́ ́ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ́ ́ σε συνεργασία με το Περιοδικό www.e-Ribbing.com και το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών ́ ́ΑΡΙΩΝ ́ ́ οργανώνουν το θρυλικό αυτό ταξίδι που φέρει ένα παγκόσμιο μήνυμα. Πλοηγώντας ανάμεσα σε παγόβουνα και παγετώνες, το πλήρωμα θα καταγράψει τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής, αψηφώντας τις αντίξοες συνθήκες που καλείται να αντιμετωπίσει.
Το πλήρωμα, ακολουθώντας τα χνάρια των Vikings, θα επιχειρήσει να διασχίσει τον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, ξεκινώντας από τις ακτές της Ευρώπης, με σκοπό να περιπλεύσει τις δυτικές ακτές της Γροιλανδίας. Στη συνέχεια θα διασχίσει το θρυλικό Northwest Passage του Καναδά, για να καταφθάσει στον Βερίγγειο Πορθμό που αποτελεί το φυσικό χώρισμα ανάμεσα στην Αμερικανική Ήπειρο και τις ακτές της Ασίας. Τέλος, η αποστολή θα επιχειρήσει να καταγράψει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ: να γίνει η πρώτη που κατάφερε να φτάσει με σκάφος στο βορειότερο σημείο του πλανήτη, στο πλησιέστερο δηλαδή σημείο προς τον Βόρειο Πόλο, υψώνοντας την Ελληνική σημαία.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments