Σε μια περίοδο που ο κλάδος του συνεδριακού τουρισμού επανακάμπτει δυναμικά διεθνώς, το ενδιαφέρον των εκπροσώπων της βρετανικής MICE αγοράς για την Ελλάδα εμφανίζεται σημαντικά αυξημένο. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε στη διάρκεια της επαγγελματικής έκθεσης για τον συνεδριακό τουρισμό «The Meetings Show», που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο με τη συμμετοχή της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας.
Ο ΕΟΤ συμμετείχε με shell scheme περίπτερο 28 τ.μ. στην κεντρική είσοδο της έκθεσης και συνεκθέτες το Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB) και το Thessaloniki Convention Bureau (TCB). Στόχος της ελληνικής συμμετοχής ήταν η πληρέστερη ενημέρωση των επισκεπτών για τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού για διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων και, ταυτόχρονα, ο τριπλασιασμός της προκράτησης καθορισμένων συναντήσεων από τους buyers.
Στο ελληνικό περίπτερο πραγματοποιήθηκαν περίπου 100 συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων του ΕΟΤ, του ACVB και του TCB και υψηλόβαθμων στελεχών (senior buyers, CEO‘s, executives) από βρετανικές εταιρείες του κλάδου, με τα περισσότερα αιτήματα να αφορούν ταξίδια κινήτρων (incentives) για 40-70 άτομα και εκτός υψηλής τουριστικής σεζόν.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments