Γράφει ο Σάκης Παπαδόπουλος

Στην τραγωδία που βιώνει αυτές τις μέρες η Ρόδος, χάθηκαν πολλές μάχες. Ωστόσο μια κερδήθηκε πανηγυρικά. Είναι αυτή της φιλοξενίας, της συμπαράστασης, της αλληλεγγύης, σε όλους εκείνους που έκαναν τις διακοπές τους σε περιοχές που εκκενώθηκαν λόγω της μεγάλης φωτιάς.
Απλοί άνθρωποι έτρεξαν να βοηθήσουν τους ξένους τουρίστες που κάποιοι με μωρά παιδιά και άλλοι μόνο με τα μαγιό τους, εγκατέλειψαν όπως όπως τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα που διέμεναν. Μια εκκένωση περιοχών πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα και δυνατότητες.
Είναι σπουδαίο όταν είσαι σε κίνδυνο σε έναν ξένο τόπο, οι ντόπιοι να σε βοηθούν και να σε συμπαραστέκονται σαν να είσαι δικός τους άνθρωπος. Νιώθεις μικρότερο το κακό που σε βρήκε. Γι΄αυτό και πολλοί από αυτούς, συγκινημένοι μιλάνε για την συμπαράσταση και την γενναιότητα των ντόπιων στα τηλεοπτικά δίκτυα των χωρών τους.
Το ίδιο έπραξαν και οι επαγγελματίες του νησιού που άνοιξαν τα μαγαζιά τους για να προσφέρουν δωρεάν ήδη πρώτης ανάγκης στους ταλαιπωρημένους τουρίστες, ενώ τα ξενοδοχεία άνοιξαν όλους τους διαθέσιμους χώρους για να φιλοξενήσουν, να σιτίσουν, να ξεκουράσουν, αυτούς από τις περιοχές που εκκενώθηκαν. Η φωτογραφία είναι από τις αίθουσες του Rodos Palace που άνοιξαν αμέσως για να προσφέρουν βοήθεια.
Όταν αυτοί οι άνθρωποι επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αυτό που θα μείνει να θυμούνται και να διηγούνται μέχρι τα βαθιά τους γεράματα, δεν θα είναι οι λίγες μέρες χαμένων διακοπών. Ούτε οι εικόνες καταστροφής που είδαν με τα μάτια τους. Θα είναι η συμπαράσταση και η αυθεντική ελληνική φιλοξενία που βίωσαν.
Μπράβο στους Ροδίτες…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments