Omorfa Taxidia – αποστολή

Στον Δήμο Αριστοτέλη στην Ανατολική Χαλκιδική, έχουν πάρει πολύ ζεστά την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όχι μόνο για να διευρύνουν την τουριστική τους περίοδο αλλά και να αναδείξουν τον φυσικό πλούτο και την απίστευτη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.
Έχουν επιλέξει 18 μορφές τουρισμού προς ανάπτυξη «με το βλέμμα μας στραμμένο πάντα και παντού» όπως αναφέρει συχνά ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος.
Στην πρώτη γραμμή είναι ο περιπατητικός και ποδηλατικός τουρισμός. Ήδη έχουν δημιουργηθεί 16 διαδρομές στην περιοχή που πήραν το δρόμο τους για πιστοποίηση, προκειμένου να μπουν στον παγκόσμιο χάρτη των πιστοποιημένων περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών. Πρόκειται για διαδρομές που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, και προσφέρουν απαράμιλλη θέα και ιστορία.
Την Κυριακή,  στο νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της Ανατολικής Χαλκιδικής, το Mount Athos Resort, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παρουσίαση όλων αυτών που κάνει Δήμος Αριστοτέλη για την αναδείξει την Ανατολική Χαλκιδική ως περιπατητικό και ποδηλατικό προορισμό, αλλά και την παρουσίαση του νέου ηλεκτρονικού οδηγού των διαδρομών, που παρέχει όλες εκείνες τις απαραίτητες πληροφορίες στον περιπατητή ή ποδηλάτη
Στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος είπε μεταξύ άλλων: « Έχουμε 300 χιλιόμετρα ακτογραμμής, τρεις ορεινούς όγκους, τέσσερις χιλιάδες φυτά, ελαιώνες , αμπελώνες και χίλια μονοπάτια. Δημιουργήσαμε και σηματοδοτήσαμε 16 διαδρομές που σύντομα θα αυξηθούν και τις συνδέσαμε με την σπουδαία ιστορία μας. Ο Αριστοτελικός περίπατος που συνδέει το πάρκο του Αριστοτέλη με την πόλη που γεννήθηκε, τα Αρχαία Στάγειρα είναι σε φάση πιστοποίησης. Δεν είναι όμως μόνο αυτή αλλά και η διαδρομή του Ζορμπά, ο οποίος πριν γίνει ήρωας του Καζαντζάκη, έζησε ένα σημαντικό μέρος της ζωής του στο Παλαιοχώρι. Επίσης η διαδρομή στη διώρυγα του Ξέρξη, το μοναδικό αποτύπωμα της περσικής παρουσίας στην Ευρώπη. Συνδέσαμε το trekking με την ιστορία μας, τον πολιτισμό, την γαστρονομία, τις ανθρώπινες δραστηριότητες.
Αυτή τη βδομάδα γερμανική εταιρεία εκπαίδευσε δώδεκα άτομα από την περιοχή μας που θα αναλάβουν την πιστοποίηση των μονοπατιών, ενώ έχουμε σχεδίαση ένα ολοκληρωμένο πλάνο προβολής και προώθησης τους στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης».
Επίσης ο κ. Βαλιάνος ευχαρίστησε τους επαγγελματίες της περιοχής για την καλή συνεργασία και την βοήθεια τους στις δράσεις προβολής και προώθησης που οργανώνει ο Δήμος.
Στην εκδήλωση μίλησε ο πιστοποιημένος οδηγός βουνού Παντελής Τζερτζεβέλης, ο οποίος ανέφερε πως «οι ξένοι μένουν έκθαμβοι από τον συνδυασμό βουνού και θάλασσας και από την εκπληκτική θέα». Κάλεσε τους ντόπιους να αγκαλιάσουν την προσπάθεια και να υιοθετήσουν κάποια διαδρομή ώστε να την φροντίζουν.
Η διευθύντρια του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού Μαρία Πάππα έκανε παρουσίαση του ηλεκτρονικού οδηγού ο οποίος χρησιμοποιεί όλες αυτές τις σύγχρονες δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία.
Στην εκδήλωση, την οποία παρουσίασε με επιτυχία η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Μαρία Νεχιλίδου, παραβρέθηκαν ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες και επαγγελματίες της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της, ο κ. Βαλιάνος τίμησε το ξενοδοχείο Akrathos beach που βρίσκεται στην Ουρανούπολη, για την προθυμία του να φιλοξενήσει το προσωπικό του ΕΚΑΒ τη θερινή περίοδο.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments