Κείμενο- Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Ένα από τα πιο αγαπημένα φεστιβάλ των Θεσσαλονικέων και όχι μόνο είναι το Street Food Festival που διοργανώνεται στην πόλη τα τελευταία χρόνια. Φέτος, παρά τον ένα χρόνο απουσίας του εξαιτίας του κορωνοιού, η δημιουργική ομάδα του SoulFood Thessaloniki, έβαλε τα δυνατά της και τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας γέμισε τη Δ.Ε.Θ ζώνη, γεύσεις και αρώματα αγαπημένων φαγητών «του δρόμου» που είναι μέρος της καθημερινότητας μας.
Για τέσσερις ημέρες από την Πέμπτη έως και αύριο Κυριακή πάνω από 35 street food καταστήματα βρίσκονται εκεί έτοιμα να παρουσιάσουν τις πιο νόστιμες συνταγές τους και να γεμίσουν χαρά τους λάτρες του street food που συρρέουν να δοκιμάσουν ό,τι καινούργιο ή αγαπημένο υπάρχει.
Το street food festival της Θεσσαλονίκης συντονίζεται πλήρως με τον «αέρα» της πόλης και κρατάει το «έθιμο» της πολυπολιτισμικότητας που την διακατέχει και το γεγονός αυτό έγινε εφαλτήριο προσέλκυσης πολλών τουριστών. Φαγητά από όλες τις ηπείρους βρίσκονται εκεί, από ελληνική «υγιεινή παραλλαγή» ψαροκροκετών, μέχρι διαφόρων ειδών burgers και vegan επιλογές για όλα τα γούστα. Εντύπωση κάνει πως όσο περνούν τα χρόνια το Φεστιβάλ παίρνει όλο και πιο διεθνή χαρακτήρα με τα παραδοσιακά μαγειρεία ελληνικών γεύσεων και τα κλασσικά γυράδικα να μην έχουν έντονη παρουσία, σε αντίθεση με τα καταστήματα burgers που πληθαίνουν συνεχώς. Φυσικά, η Θεσσαλονικιώτικη μπύρα «Νύμφη» δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο φεστιβάλ.
Το φετινό Street Food Festival θυμίζει εποχές pro-covid19 με πολύ κόσμο να το επισκέπτεται και γεμίζει ξανά ζωή τη Θεσσαλονίκη!

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments