Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το πρώτο οκτάμηνο του έτους ήρθαν στη χώρα μας 8,6 εκατ. τουρίστες οι οποίο ξόδεψαν 6,6 δις ευρώ. Επί της ουσίας η κίνηση αυτή είναι από τα μέσα Μαΐου μέχρι το τέλος του Αυγούστου καθώς τους πρώτους πεντέμισι μήνες του χρόνου η χώρα ήταν σε lockdown.
Καθώς τα resort στους δημοφιλείς προορισμούς της χώρα μας είναι ακόμη γεμάτα από ξένους τουρίστες (η φετινή περίοδος αναμένεται να φτάσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και λίγο από το Νοέμβριο,) η Ελλάδα αναμένεται να πιάσει τον πιο αισιόδοξο στόχο της για αφίξεις και εισπράξεις στο 50% σε σχέση με το προ πανδημίας 2019.
Ωστόσο αν και είχε τους μισούς τουρίστες σε σχέση με την τελευταία καλή περίοδο, οι έλλειψη βασικών υποδομών φάνηκε και φέτος. Ακόμη και στην πολυτελή και πανάκριβη Μύκονο οι υπόνομοι υπερχείλισαν δυο φορές με αποτέλεσμα ακαθαρσίες να πλημμυρίσουν δρόμους και παραλίες. Το ίδια συνέβη και σε άλλες περιοχές της χώρας μας όπως στη Χαλκιδική.
Λόγω του θερμού καλοκαιριού το ηλεκτρικό ρεύμα δεν έφτανε για όλους με αποτέλεσμα να γίνονται καθημερινές διακοπές. Το ίδιο και με το νερό. Το οδικό επαρχιακό δίκτυο έχει το χάλι του το ίδιο οι λιμενικές υποδομές, τα σκουπίδια κάνουν πάρτι σε θάλασσες και παραλίες και τόσα άλλα.
Είναι σίγουρο πως αν δεν βελτιωθούν θεαματικά βασικές υποδομές και δίκτυα, δεν μπορούμε να περιμένουμε ένα ποιοτικό άλμα στον τουρισμό μας. Στον τουρισμό για να πάρεις πολλά θα πρέπει να δώσεις πολλά. Αλλιώς δουλεύεις πολύ, για λίγα. Στο μεταξύ οι υπάρχουσες κακές υποδομές θα ταλαιπωρούνται ακόμη περισσότερο και οι φυσικοί πόροι θα εξαντλούνται.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments