Κείμενο- Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Στα πλαίσια της Philoxenia που ολοκληρώθηκε χθες, σε εκδήλωση σχετικά με την πόλη της Έδεσσας αλλά και την Edessa City Card, αναφέρθηκαν πολλές δραστηριότητες που μπορεί να απολαύσει κάποιος επισκέπτης στην πόλη, οι οποίες είναι άκρως ενδιαφέρουσες. Σε ομιλία του ο Βαγγέλης Κυριακού, υπεύθυνος τουρισμού του Δήμου Έδεσσας, έδωσε έμφαση στον τουρισμό 365 ημερών αναφέροντας πως με την κάρτα της πόλης μπορεί κανείς να επισκεφθεί όλα τα αξιοθέατα της καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Ακόμα όμως κι αν δεν υπάρχει η δυνατότητα φυσικής παρουσίας στην πόλη, μπορεί να γίνει ψηφιακή περιήγηση, δράση ιδιαίτερα ωφέλιμη ιδίως κατά την διάρκεια του lockdown. Πολλά σχολεία σχεδίασαν ψηφιακές εκδρομές στην πόλη με τους μαθητές να έχουν μία πρωτότυπη και αναζωογονητική εμπειρία σε μία πολύ δύσκολη περίοδο.
Η Έδεσσα δουλεύει με ό,τι έχει και η αλήθεια είναι πως έχει πολλά περισσότερα απ’ όσα φανταζόμαστε. Δραστηριότητες για όλα τα γούστα σε μία bike friendly πόλη με μία διάσημη αερολέσχη, με δυνατότητες hiking, parapente, πεζοπορίας, μάζεμα μανιταριών αλλά και μαθήματα τοπικών χορών. Η πόλη των νερών αξιοποιεί και τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Επιπλέον, ιδιαίτερα σημαντική είναι και η λειτουργία Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης το οποίο υποδέχεται τους τουρίστες και βρίσκεται εκεί για να τους βοηθήσει σε οποιαδήποτε απορία τους. Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Εδέσσης κ. Γιάννου Δημήτριος.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments