Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Πριν αρκετά χρόνια, πολλά ζευγάρια όταν ταξίδευαν, “πάρκαραν” τα παιδιά σε μαμά ή πεθερά. Ευτυχώς αυτό σταδιακά άλλαξε και οι περισσότεροι γονείς θέλουν τα παιδιά μαζί του στα ταξίδια τους, να βιώσουν και αυτά τις ταξιδιωτικές εμπειρίες.
Καθώς πλέον όλο και περισσότερες οικογένειες ταξιδεύουν, μια καινούργια κατηγορία δωματίων δημιουργήθηκε στα ξενοδοχεία. Πρόκειται για τα family rooms. Τώρα πλέον σε μια τετραμελή οικογένεια με μικρά παιδιά, δεν αρκούν δυο συνεχόμενα δίκλινα δωμάτια όπου ο μπαμπάς θα κοιμηθεί με τον γιο στο ένα δωμάτιο και η μαμά με την κόρη στο άλλο. Ούτε ικανοποιούνται με ένα τετράκλινο όπου νιώθουν… ασφυξία.
Θέλουν δωμάτια σχεδιασμένα για οικογένειες. Ευρύχωρα ή δίχωρα δωμάτια με άνεση, χωρίς ωστόσο να τα πληρώσουν ως σουίτα.
Τα ξενοδοχεία που έχουν κατανοήσει αυτή την ανάγκη, σπεύδουν να δημιουργήσουν περισσότερα family room καθώς ζητιούνται πολύ. Όχι μόνο τα ξενοδοχεία καλοκαιρινών διακοπών, αλλά και ξενοδοχεία πόλης καθώς οι γονείς παίρνουν μαζί τα παιδιά τους και στα city break.
Συνήθως πρόκειται για μεγάλα δωμάτια με διακριτό χώρο για τους γονείς και τα παιδιά ή δίχωρα δωμάτια. Όλα έχουν τον ανάλογο εξοπλισμό που χρειάζεται μια οικογένεια, όπως παιδικό κρεββάτι, ψυγείο, ίσως μια μικρή κουζίνα, βραστήρας νερού κλπ.
Ωστόσο, σε κάποιες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες τεσσάρων και πέντε αστέρων, η εξέλιξη των family rooms έχει προχωρήσει πάρα πολύ, σε βαθμό που οι οικογένειες να τα επιλέγουν για αυτό το λόγο.
Τα δωμάτια για τα παιδιά έχουν την ανάλογη διακόσμηση παιδικού δωματίου, πολλά παιχνίδια, παιδικά μπουρνούζια και παντόφλες, ενώ τα κρεββάτια και τα άλλα έπιπλα είναι σε παιδικές διατάσεις. Όλα αυτά δημιουργούν έναν ενθουσιασμό στα παιδιά που αντιλαμβάνονται πως αυτός είναι ο δικός τους χώρος.
Οι φωτογραφίες είναι από family rooms σε ξενοδοχεία του Μαυρίκιου…

 

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments