Το Anthemus Sea Beach Hotel and Spa, το πεντάστερο resort στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, ολοκλήρωσε την υλοποίηση του προγράμματος βιωσιμότητας που με συνέπεια τα τελευταία χρόνια ακολουθεί, με σκοπό την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. Με τη πρόσφατη συνολική επένδυση με ίδια κεφάλαια που υπερβαίνει τα 1.000.000 ευρώ, το ξενοδοχείο υιοθέτησε μια σειρά πρακτικών που στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών άνθρακα και την αποδοτική χρήση της ενέργειας, αναβαθμίζοντας παράλληλα και την ποιότητα της εξυπηρέτησης προς τους πελάτες του.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής:

-Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου 400 KW: ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο καλύπτει τη στέγη του κτιρίου βιολογικού καθαρισμού και τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου. Παρέχει σκίαση και στις 110 υπαίθριες θέσεις στάθμευσης – το μεγαλύτερο του είδους σε ξενοδοχείο στη Ελλάδα – και αφετέρου καλύπτεται περίπου το 35% των ετήσιων ενεργειακών αναγκών του ξενοδοχείου.
-Αντικατάσταση λαμπτήρων με LED: όλοι οι εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου εξοπλίστηκαν με λαμπτήρες LED, επιτρέποντας την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Συνολικά αντικαταστάθηκαν περίπου 12.000 λαμπτήρες.
-Αναβάθμιση κλιματιστικών μονάδων: οι κλιματιστικές μονάδες αντικαταστάθηκαν με νέες τεχνολογίες inverter, που είναι πολύ πιο αποδοτικές στην κατανάλωση ενέργειας. Συνολικά αντικαταστάθηκαν 31 μονάδες κλιματισμού.
-Χρήση ανιχνευτών κίνησης: τοποθετήθηκαν 82 ανιχνευτές κίνησης στους κοινόχρηστους χώρους, προσφέροντας φωτισμό μόνο όταν απαιτείται.
-Ηλιακή ενέργεια για θέρμανση και ζεστό νερό: ηλιακοί συλλέκτες εγκαταστάθηκαν για τη θέρμανση τόσο της κεντρικής lagoon πισίνας όσο και της παιδικής, αλλά και για την παροχή ζεστού νερού στα δωμάτια των πελατών. Επιπλέον, ηλιακοί θερμοσίφωνες εγκαταστάθηκαν στα 60 δωμάτια του προσωπικού του ξενοδοχείου, συνεισφέροντας στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.
-Σύστημα άρδευσης: οι κήποι του ξενοδοχείου, συνολικής έκτασης 38 στρεμμάτων, εφοδιάστηκαν με ένα σύγχρονο αυτόματο σύστημα άρδευσης, το οποίο εξοικονομεί νερό σε σύγκριση με τα παραδοσιακά συστήματα άρδευσης.
-Εγκατάσταση φίλτρων εξοικονόμησης νερού: στις βρύσες του ξενοδοχείου τοποθετήθηκαν φίλτρα εξοικονόμησης νερού, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση νερού.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments