Με τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε την Τετάρτη, προβλέπονται μέτρα στήριξης των ΚΤΕΛ Α.Ε., της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., καθώς και των τουριστικών γραφείων που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης.
Συγκεκριμένα, προβλέφθηκε η χορήγηση έκτακτης επιδότησης στις ΚΤΕΛ Α.Ε, στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., στα τουριστικά γραφεία και στις τουριστικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών, ως αποζημίωση για την απαγόρευση πλήρωσης του συνόλου των θέσεων επιβατών που διαθέτουν τα μέσα μεταφοράς αυτών, προς περιορισμό της διασποράς του Covid-19.
Η έκτακτη επιδότηση, η οποία λαμβάνει τη μορφή χρηματικού ποσού, χορηγείται τουλάχιστον για το διάστημα από την έκδοση της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ 37992 κοινής υπουργικής απόφασης (εκδόθηκε στις 17/6/2020 με ισχύ από 31/5), ως αποζημίωση για τον αριθμό των θέσεων που εκ του νόμου παραμένουν ή παρέμειναν κενές, λόγω των μέτρων που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.
Το ύψος του ποσού, η μέγιστη διάρκεια και ο τρόπος υπολογισμού και καταβολής της ως άνω έκτακτης επιδότησης, καθώς και κάθε άλλο ειδικότερο ζήτημα για την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης, θα καθοριστεί με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών και Τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του ενωσιακού δικαίου περί κρατικών ενισχύσεων.
Επιπλέον, αναμένεται άμεσα η επέκταση του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», αυτή τη φορά με την συμμετοχή και των τουριστικών γραφείων.
Για την ενίσχυση των επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία μιλώντας στη βουλή ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης ανέφερε: «Πρόκειται για επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση του COVID-19. Η ειδική επιδότηση αποσκοπεί στην ανακούφιση των επιχειρήσεων στο συγκεκριμένο τομέα του τουρισμού, οι οποίες έχουν υποστεί μείωση στον τζίρο και τα έσοδά τους, λόγω και του περιορισμού του ανώτατου ορίου πληρότητας επιβατών σε ποσοστό 65% των συνολικών θέσεων κάθε λεωφορείου. Βεβαίως, αυτό ήταν ένα μέτρο απολύτως επιβεβλημένο, το οποίο εφαρμόστηκε για υγειονομικούς λόγους».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments