Μεγάλη οδύνη και συγκίνηση προκάλεσε στον τουριστικό κόσμο της χώρας ο άδικος χαμός του Μπόρις Μουζενίδη από κορωνοϊό σε νοσοκομείο της Μόσχας.
Τουριστικοί φορείς της χώρας εξέδωσαν ανακοινώσεις εκφράζοντας τη λύπη τους.

Δήλωση του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη…

«Θλίψη και οδύνη, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Μπόρις Μουζενίδη. Ένας άνθρωπος που εργάστηκε σκληρά για τον ελληνικό τουρισμό, ένας πρωτεργάτης και πρωτοπόρος του κλάδου. Με μεθοδικότητα, πείσμα και σκληρή δουλειά υλοποίησε το όραμά του και δημιούργησε γέφυρες μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στους συνεργάτες του».

Συλλυπητήρια Δήλωση του Γ.Γ. ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη…

” Ο αναπάντεχος χαμός του Μπόρις Μουζενίδη, είναι απώλεια για την χώρα μας και πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό. Αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό! Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους και συνεργάτες του.”

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΕΤΕ…

«Η οικογένεια του ΣΕΤΕ, το διοικητικό συμβούλιο και τα στελέχη του οργανισμού, το ΙΝΣΕΤΕ και η Marketing Greece, εκφράζουμε τα ειλικρινή και βαθιά μας συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μπόρις Μουζενίδη, στην οικογένεια, τους οικείους και τους συνεργάτες του.
Aυτοδημιούργητος, ξεδίπλωσε την επιχειρηματική δράση του σε σειρά δραστηριοτήτων στον χώρο του τουρισμού, αναπτύσσοντας ένα περιφερειακό δίκτυο σε πολλές χώρες με κέντρο αναφοράς την Ελλάδα. Η πορεία του συνδέθηκε άρρηκτα με την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας και ιδιαίτερα με την καλλιέργεια των τουριστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Ο Μπόρις Μουζενίδης θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας για την πολυσήμαντη προσφορά του».

Δήλωση του Προέδρου της ΠΟΞ Γρηγόρη Τάσιου…

«Με απέραντη θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα τον πρόωρο χαμό του αγαπημένου μου φίλου Μπόρις Μουζενίδη, εξαίρετου ανθρώπου και εμβληματικού συνεργάτη που υπερασπίστηκε με πάθος την τουριστική μας ανάπτυξη, κάτι για το οποίο η Ελλάδα, η επιχειρηματική μας κοινότητα και όλοι οι άνθρωποι του χώρου θα είμαστε πάντοτε ευγνώμονες.
Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψει κανείς όσα νιώθει μπροστά στο άκουσμα μιας τέτοιας τεράστιας απώλειας. Με την πρωτοπορία του, τη μεθοδική δουλειά και την επιμονή του κατάφερε να χτίσει γερά θεμέλια για τον κλάδο και να επεκτείνει μοναδικά επενδυτικά σχέδια, δημιουργώντας μια ισχυρή αλυσίδα στην υπηρεσία των ταξιδιών και της φιλοξενίας. Αυτοδημιούργητος, ανήσυχος και πολυπράγμων βρισκόταν πάντα ένα βήμα μπροστά από την εποχή του, κατάφερνε να ανοίγει καινούργιους επιχειρηματικούς δρόμους και να σφυρηλατεί ακόμα περισσότερο τους δεσμούς που έχει αναπτύξει η χώρα μας με τη Ρωσία, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προσέλκυση επισκεπτών.
Θα μας λείψει πολύ στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Θα μας λείψουν το όραμά του και οι άοκνες προσπάθειές του για την τουριστική μας εξέλιξη. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι.
Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και εγώ προσωπικά, εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του και στον Όμιλο Μουζενίδη».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής…

“Εκφράζουμε την οδύνη μας για την απροσδόκητη απώλεια του φίλου και πολύτιμου συνεργάτη Μπόρις Μουζενίδη. Νιώθουμε την οικογένειά μας φτωχότερη, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα από όπου ξεκίνησε τη δημιουργική του πορεία και είμαστε ακόμα συγκλονισμένοι. Η συμβολή του στην τουριστική ανάπτυξη της Χαλκιδικής ήταν μεγάλη και το κοινωνικό έργο που προσέφερε πολυεπίπεδο.
Με βαθιά πίστη στον άνθρωπο και στην εξέλιξη, κατάφερε με το δυναμισμό και την πρωτοπορία του να αυξήσει το κύρος της χώρας μας και να συμβάλει δυναμικά στο άνοιγμα της ρωσικής αγοράς. Χάρις στις δικές του ενέργειες πρωτοήρθαν Ρώσοι τουρίστες στο νόμο και ο προορισμός μας έγινε η πρώτη τους επιλογή για πολλά χρόνια.
Ο Μπόρις Μουζενίδης έφυγε ξαφνικά από κοντά μας και άδικα, ενώ είχε πολλά σχέδια ακόμα για τον τουριστικό μας κλάδο. Ευγενής ως άνθρωπος, σε κάθε του βήμα, άριστος επιχειρηματίας, αναγνωρισμένος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είχε πάντοτε ως οδηγό του την αγάπη για τη φιλοξενία και τα ταξίδια. Αν και αυτοδημιούργητος, οι πολλές επιτυχίες του στον επιχειρηματικό στίβο έδωσαν σημαντική ώθηση στην οικονομική μας ανάπτυξη.
Ο τουρισμός μας έχασε ένα από τα αξιότερα τέκνα του, στη σύγχρονη ιστορία του.
Θα διατηρήσουμε άσβεστη την εικόνα του.
Αιωνία η μνήμη του”.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments