Κείμενο: Βάσω Τζιτζικάκη

Συνεχίζοντας τις αναζητήσεις μας για περίεργα και πρωτότυπα μουσεία στον κόσμο δεν σταματάει ποτέ κανείς να εκπλήσσεται με το πόση μπορεί να είναι η ανθρώπινη φαντασία για δημιουργία αλλά και για εξερεύνηση καινούργιων πραγμάτων.
Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στη Νορβηγία και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της, το Όσλο. Ένα μουσείο, όχι ιδιαίτερα διάσημο, είναι το Mini Bottle Gallery. Από την ονομασία του αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο δημιουργός του ήθελε να δώσει έναν ιδιαίτερο χαρακτηρισμό σε αυτό που εμείς θα αποκαλούσαμε «Μουσείο». Οι περισσότεροι όταν ακούμε την λέξη «Γκαλερί» το μυαλό μας πηγαίνει περισσότερο στην τέχνη. Ο ιδιοκτήτης του, Christian Ringnes, ξεκίνησε να συλλέγει μικρά μπουκαλάκια από τα 7 του χρόνια μαζί με τον πατέρα του και 42 χρόνια αργότερα, αποφάσισε να αξιοποιήσει την συλλογή του η οποία αριθμούσε περισσότερα από 53.000 μπουκαλάκια. Τον Μάιο του 2003 το Μουσείο άνοιξε τις πόρτες του.
Το κτίριο που στεγάζεται είναι τριώροφο και το μουσείο χωρίζεται σε πολλές επιμέρους αίθουσες στις οποίες διοργανώνονται και διαφόρων ειδών εκδηλώσεις από συνέδρια μέχρι και γαμήλιες τελετές. Επιπλέον, από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Μάιο λειτουργεί τις Παρασκευές και mini bar στον χώρο, ώστε ο κόσμος να απολαμβάνει μία μοναδική εμπειρία σε ένα μέρος που μοιάζει με κάβα και του οποίου η διακόσμηση είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Οι διάφορες γευστικές αλκοολούχες εμπειρίες είναι μοναδικές αν συνυπολογίσουμε την πολυτέλεια και την άνεση που προσφέρει ο χώρος.

Info…

Το μουσείο λειτουργεί τα σαββατοκύριακα, εκτός των επίσημων αργιών και διοργανώνει ξεναγήσεις στους πολυτελέστατους χώρους του.Η τιμή του εισιτηρίου είναι περίπου 8 ευρώ για του ενήλικες και περίπου 3.5 ευρώ για τα παιδιά. Το μουσείο παραμένει κλειστό λόγω της πανδημίας μέχρι νεοτέρας.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments