Την ικανοποίησή της εκφράζει η FedHATTA (Ομοσπονδία Ενώσεων Τουριστικών Γραφείων) για την πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη να εφαρμόσει τα κατάλληλα μέτρα για την μείωση του χρόνου αναμονής για την είσοδο στο σημαντικότερο αρχαιολογικό μνημείο της χώρας μας, τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.
Το πρόβλημα είχε αναλυθεί διεξοδικά στην πρόσφατη συνάντηση της αρμόδιας Ομάδας Εργασίας της Ομοσπονδίας με την Πρόεδρο του ΟΔΑΠ Νικολέττα Διβάρη-Βαλάκου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, καταγράφηκαν εναλλακτικές για την επίλυση του προβλήματος που παρατηρούνταν το τελευταίο διάστημα στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακρόπολης ενώ συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά θέματα και υποβλήθηκαν προτάσεις για την αναβάθμιση του περιεχομένου των προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού που προσφέρονται στους επισκέπτες μας.
Επισημαίνεται ότι η Ομοσπονδία, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού, έχει καταθέσει πρόταση για την επαναφορά του επιτυχημένου θεάματος «Ήχος και Φως» αλλά και για τη λειτουργία της Ακρόπολης (αλλά και άλλων χώρων) κατά τις νυχτερινές ώρες με ειδικούς όρους.
Αναμένουμε την ολοκλήρωση της αναμόρφωσης του ηλεκτρονικού συστήματος εισιτηρίων, την εφαρμογή ζωνών επισκεψιμότητας και την καθιέρωση ξεχωριστών σημείων εισόδου για τις οργανωμένες ομάδες τουριστών.
Ο Πρόεδρος της FedHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης δήλωσε σχετικά: «Θεωρούμε πως ο χρόνος αναμονής για την είσοδο στο Μνημείο θα μειωθεί σημαντικά, βελτιώνοντας τις συνθήκες, ιδιαίτερα τώρα που πλέον θα επικρατούν και αρκετά υψηλές θερμοκρασίες. Παραμένουμε σε ετοιμότητα για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των Αρχαιολογικών Χώρων και των Μουσείων και τη μεθοδική προβολή του πολιτισμού της Ελλάδας».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments