Η τουριστική ανάπτυξη που βιώνει τα τελευταία χρόνια η Θεσσαλονίκη φέρνει στην πόλη όχι μόνο τουρίστες αλλά και νέες επιχειρηματικές δράσεις.
«Η Θεσσαλονίκη είναι ένας προορισμός που συνεχώς αναπτύσσεται τουριστικά και εκτιμώ, πλέον, ότι είναι έτοιμη για επενδύσεις», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Σπύρος Πέγκας, Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Αυτό συνέβη χθες σε αίθουσα του ξενοδοχείου Hyatt όπου στα πλαίσια του 28ο Money Show διοργανώθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα την οποία διοργάνωσε το τμήμα τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Στην ημερίδα εκτός από τον κ. Πέγκα, χαιρετισμό έκανε ο Πρόεδρος του ελληνοϊταλικού επιμελητηρίου Χρήστος Σαραντόπουλος, καθώς το επιμελητήριο ήταν ο συνδιοργανωτής του Money Show.
Στα δύο πάνελ της ημερίδας αναπτύχθηκαν που ενδιαφέροντα θέματα που στη συνέχεια δημιούργησαν διάλογο με τον κοινό που συγκριτικά με άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις ήταν πολυάριθμο.

Η Πέννυ Κοτρώτσιου, σύμβουλος ακινήτων της Remax Rise, ανέφερε πως μεγαλώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων κυρίως από βαλκάνιους, ενώ οι πλατφόρμες της οικονομίας του διαμοιρασμού τύπου AirBnb δημιουργούν νέο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση ακινήτων.
Ο Fatih Ozdemir, γενικός διευθυντής της τουρκικής αλυσίδας ζαχαροπλαστείων MADO, με παρουσία σε πάρα πολλές χώρες, αναφέρθηκε για πιο λόγο επένδυσε στη Θεσσαλονίκη και στις ευκαιρίες που δημιουργεί η τουριστική ανάπτυξη.

Ο Δημήτρης Κιούκας, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Le palace, αναφέρθηκε σε μια νέα του επιχειρηματική προσπάθεια που στόχο έχει να συνδέσει την πόλη με τα παγκόσμιας εμβέλειας τουριστικα αξιοθέατα που υπάρχουν γύρω από αυτήν όπως η Βεργίνα, το Άγιο Όρος και τα Μετέωρα. Η νέα του εταιρεία ονομάζεται Ammon Express και θα παρουσιαστεί επισήμως τις προσεχείς μέρες.
Η Ιωάννα Σεραφειμίδου, δημιουργός της ιστοσελίδας «Πυγολαμπίδες στο κλουβί», αναφέρθηκε στους λόγους που κάνουν τη Θεσσαλονίκη έναν φιλικό προορισμό για τις οικογένειες, ενώ ο Θεόδωρος Αρσενικός, Transfer and Operations Manager της TUI, σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη έχει πολλές προοπτικές να αναπτυχθεί τουριστικά και να αποκτήσει μαζικότερη ροή τουριστών.
Τέλος ο Γιώργος Χατσησάρρου, στέλεχος της Eurobank, αναφέρθηκε σε στοιχειά που δείχνουν πως η τουριστική μας βιομηχανία έχει τα προβλήματα της όπως η χαμηλή διείσδυση στις νέες τεχνολογίες αλλά και στον τρόπο που η τράπεζα βοηθά της τουριστικές επιχειρήσεις.

Τον συντονισμό της ημερίδας έκαναν ο Σάκης Παπαδόπουλος, αρχισυντάκτης στα Omorfa Taxidia και η δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Νικόλ Καζαντζίδου.
 

Πείτε τη γνώμη σας

avatar