Στο Ιράν ο κόσμος και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι πανηγυρίζουν. Και αυτό γιατί στις εκλογείς πρώτος με ποσοστό 62% αναδείχθηκε ο μετριοπαθής Χασάν Ροχανί που επανεκλέγεται.

Υποσχέθηκε άνοιγμα προς τον υπόλοιπο κόσμο και μεταρρυθμίσεις για τους πολίτες.

Μίλησε για ελευθερίες τις οποίες περιμένουν οι πολίτες εδώ και χρόνια και υποστήριξε ότι τώρα πρέπει να τους δοθούν.

«Το έθνος επέλεξε το μονοπάτι της επικοινωνίας με τον κόσμο, μακριά από τη βία και τον εξτρεμισμό. Το έθνος θέλει να ζήσει σε αυτόν τον κόσμο με φιλίες. Αλλά δεν θα ταπεινωθούμε ή απειληθούμε», τόνισε ο Ροχανί.

Το Ιράν, που σημαίνει χώρα των Αρίων, είναι μια εντελώς ξεχωριστή χώρα με πολύ βαριά ιστορία. Παρά τους περιορισμούς που επέβαλαν οι Μουλάδες μετά την επανάσταση τους, οι Ιρανοί είναι ένας ιδιαίτερα φιλόξενος και ανοιχτόμυαλος λαός, με υψηλό επίπεδο μόρφωσης. Το 60% των φοιτητών στα πανεπιστήμια είναι γυναίκες.

Είναι μια χώρα αντιθέσεων κατάσπαρτη από εξαιρετικά μνημεία που μαρτυρούν το μεγάλο ιστορικό της παρελθόν.

Το άνοιγμα του προέδρου Χασάν Ροχανί που είναι τώρα περισσότερο δυναμωμένος θα φέρει στη χώρα περισσότερους τουρίστες καθώς το Ιράν, παρουσιάζει τεράστιο τουριστικό ενδιαφέρον.

Οι φωτογραφίες είναι από παλιότερο ταξίδι του συνεργάτη μας Νικόλα Οικονόμου στο Ιράν που δείχνουν την καθημερινότητα των Ιρανών μέσα και έξω από τις πόλεις.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments