Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Στη Λάρισα ξεκίνησε σήμερα ένα τριήμερο αφιερωμένο στο ποδήλατο και την ήπια κινητικότητα. Το πρόγραμμα του τριημέρου περιλαμβάνει πολλές δράσεις την πόλη, όλες σε σχέση με το ποδήλατο και τη βιώσιμη κινητικότητα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Κορυφαία εκδήλωση είναι το 1ο Larissa Cycling Forum «Ποδηλατώντας στο μέλλον» για το Ποδήλατο & την Ποδηλασία στην Ελλάδα. Το διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Ποδηλατική Ομοσπονδία.
Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη με μια ποδηλατάδα στην οποία έλαβαν μέρος δεκάδες Λαρισαίοι κάθε ηλικίας. Ξεκίνησαν από το κέντρο της πόλης με προορισμό τον υπαίθριο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης.
Τους ποδηλάτες καλωσόρισε ο αναπληρωτής Δήμαρχος Γιώργος Σούλτης ο οποίος κάλεσε τους Λαρισαίους να αφήσουν τα αυτοκίνητα τους στο σπίτι και να κινούνται στην πόλη με τα ποδήλατα μια που η Λάρισα μια επίπεδη πόλη χωρίς ανηφοριές και ενδείκνυται για ποδηλασία ενώ οι ανάλογες υποδομές βελτιώνονται συνεχώς.
Ακολούθησε συναυλία με την Εβίτα Θεοδωροπούλου, τον Γιάννη Κοτσερίδη και τον Δημήτρη Φωτίου που ξεσήκωσαν τον κόσμο με τις μουσικές τους, ενώ όλοι οι ποδηλάτες είχαν δωρεάν αναψυκτικά και μπίρες.
Παράλληλα οι συμμετέχοντες στην ποδηλατάδα είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν δώρα μετά από κλήρωση, με κορυφαίο δώρο ένα ποδήλατο.
Το 1ο Larissa Cycling Forum «Ποδηλατώντας στο μέλλον» θα ξεκινήσει αύριο στις 6μμ στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας.
Για τρεις ημέρες εξαιρετικοί ομιλητές θα αναλύσουν θέματα που έχουν να κάνουν με το ποδήλατο και την ποδηλασία σε κάθε εκδοχή, ανάμεσα στις οποίες και ο ποδηλατικός τουρισμός.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments