Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Έχει πάρει φόρα ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), έργο του οποίου είναι η προβολή της Πιερίας ως τουριστικού προορισμού. Την Παρασκευή οργάνωσε στα πλαίσια του 32ου Money Show στη Θεσσαλονίκη, μια ακόμη εκδήλωση με τίτλο «Αθλητισμός Προσβασιμότητα και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη».
Στην Πιερία πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σημαντικά αθλητικά event που προσελκύουν πολύ κόσμο στην περιοχή και μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμη περισσότερα.

Στην εκδήλωση μίλησαν:
– Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου η οποία αναφέρθηκε στις «Ενναλακτικές μορφές τουρισμού και βιωματικές εμπειρίες στη σκιά του Ολύμπου»
– Ο Στέλιος Ουζάς, μέλος του ΔΣ του ΠΟΤΑΠ για τον αθλητικό τουρισμό ως μοχλό τουριστικής ανάπτυξης
– Ο Άρης Νίκας, Πρόεδρος του Olympus Marathon για τον μαραθώνιο του Ολύμπου ως μοντέλο ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού
– Ο Ιορδάνης Παπαδόπουλος, ιδρυτής της τριαθλητικής διοργάνωσης TRIMAN, για την πρωτοβουλία που έγινε θεσμός, τις κοινωνικές, περιβαλλοντικές πτυχές του TRIMAN και τη σημασία τους για την τοπική οικονομία.
– Ο Δημήτρης Λάμπρου Γενικός Γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης για τον ναυατθλητισμό και τον τουρισμό στην Πιερία.
– Ο Δημήτρης Αηδόνης, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος
– και ο Χάρης Αχίλλας, Καθηγητής τμήματος διοίκησης εφοδιαστικής αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, για την ανάδειξη της Πιερίας ως προσβάσιμου προορισμού στην ψηφιακή εποχή.
Προηγήθηκε χαιρετισμός του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Ευάγγελου Καραλιόλιου, ο οποίος αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της περιοχής για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.
Ακούστηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα από όλους τους ομιλητές και όσοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα έφυγαν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη γνώση που έλαβαν για την προοπτική της Πιερίας ως προορισμός αθλητικού τουρισμού.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments