Την προσεχή Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, το ιστορικό κέντρο της Καστοριάς θα πλημμυρίσει με βαλκανικές μουσικές και χορούς. Και αυτό γιατί όπως κάθε χρόνο διοργανώνεται στην πόλη το Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής.
Μουσικά σχήματα και ορχήστρες, από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, συμμετέχουν, σε ένα μουσικό “Πανηγύρι” στο Ιστορικό κέντρο της πόλης, με στόχο, να αναδειχθεί η Καστοριά ως τόπος συνάντησης μουσικών και συγκροτημάτων.
Το Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής, το μεγαλύτερο και γνωστότερο στην Ελλάδα, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στις 5 Ιανουαρίου 2015 καθώς οι διοργανωτές, «εκμεταλλεύτηκαν», την παρουσία στην πόλη της Καστοριάς ορχηστρών από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και όχι μόνο, που βρίσκονταν εκεί, για το 3ήμερο των καρναβαλικών εκδηλώσεων (ραγκουτσάρια). Τα χρόνια που ακολούθησαν, στο Φεστιβάλ συμμετείχαν δεκάδες ορχήστρες από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού -κυρίως τα Βαλκάνια- με μουσικούς και συγκροτήματα πολλά από τα οποία, είναι παγκοσμίως γνωστά. Το Φεστιβάλ έχει γίνει πόλος έλξεις επισκεπτών για την περιοχή καθώς συμπίπτει με την έναρξη των εκδηλώσεων, για το Καστοριανό καρναβάλι -ξεκινάει μία μέρα μετά, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου.
Το 7ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην πλατεία Παναγίας Κουμπελίδικης (Ιστορικό κέντρο Καστοριάς) και ώρα προσέλευσης 7:00μμ..

Balkan Street Food

Για πρώτη φορά στην εκδήλωση, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ξεχωριστές γεύσεις, με συνταγές των Βαλκανίων.

Συμμετέχουν :
• ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
• ΧΑΛΚΙΝΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ WEST MACEDONIA
• ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΤΙΜΤΣΙΟΥ KASTORIA
• BOJAN KRSTIC ORKESTAR SERBIA
• ΑΓΙΑ ΦΑΝΦΑΡΑ ATHENS
• SPECIAL GUEST
THE SIDESHIFTER : Balkan and World Underground Fusion

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments