Θέλοντας να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το ζήτημα της περιβαλλοντικής υποβάθμισης που αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση του 21ου αιώνα, η έκθεση, με τίτλο: EverythingHappensAsItShould.com, μια ψηφιακή εγκατάσταση του εικαστικού Άγγελου Πλέσσα, παρουσιάζεται στο χώρο «Τέχνη & Περιβάλλον» του αεροδρομίου, από στις 3 Οκτωβρίου 2016 έως και τις 31 Ιανουαρίου 2017.

Το έργο του Άγγελου Πλέσσα δημιουργήθηκε ειδικά για να παρουσιαστεί στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών έπειτα από ανάθεση του Polyeco Contemporary Art Initiative. Τα μηνύματα που εμφανίζονται στην εγκατάσταση προέρχονται από πραγματικές αναρτήσεις των χρηστών του διαδικτύου που εμπεριέχουν τη λέξη ‘nature’. Με αυτόν τον τρόπο ο καλλιτέχνης καταφέρνει να δημιουργήσει μια πραγματική διασύνδεση ανάμεσα στον φυσικό κόσμο και τον ψηφιακό, δύο κόσμους στους οποίους όλοι κινούμαστε καθημερινά ανταλλάσοντας απόψεις και πληροφορίες. Ταυτόχρονα το έργο μας καλεί να σκεφτούμε ποιος είναι ο πιο οικολογικός τρόπος ανταλλαγής πληροφοριών, ακόμα και όταν πρόκειται για συζητήσεις που αφορούν το περιβάλλον. Η διαδραστική μορφή του έργου βρίσκεται στην ομώνυμη Ιστοσελίδα, ελεύθερα προσβάσιμη στους επισκέπτες.

Ο χώρος «Τέχνη & Περιβάλλον» του ΔΑΑ βρίσκεται στο επίπεδο αναχωρήσεων / είσοδος 3 και είναι επισκέψιμος καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments