Καθώς η Δανία βρίσκεται πολύ ψηλά στην κατάλογο των πιο ευτυχισμένων χωρών, απέκτησε και το ανάλογο μουσείο. Το Μουσείο Ευτυχίας, ίσως μοναδικό στο είδος του στον κόσμο, βρίσκεται στην Κοπεγχάγη και άνοιξε αυτό το καλοκαίρι. Δεν είναι μεγάλο ούτε έχει εντυπωσιακά εκθέματα, ωστόσο μιλά για το ανθρώπινο ζητούμενο δηλαδή την ευτυχία, σε όλες τις εκφάνσεις και προσεγγίσεις και ανεξάρτητα από την ηλικία των επισκεπτών ή το πολιτιστικό τους υπόβαθρο.
Το Μουσείο ευτυχίας δημιουργήθηκε από το The Happiness Research Institute, ένα think tank που εστιάζει στην ευημερία, την ευτυχία και την ποιότητα ζωής.
Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του: « Είναι ένα μικρό μουσείο για τα μεγάλα πράγματα στη ζωή. Στο Μουσείο Happiness θα καταλάβετε γιατί η Δανία ονομάζεται συχνά η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο και πώς μπορείτε να μετρήσετε κάτι τόσο υποκειμενικό όσο η ευτυχία».
Οι επισκέπτες μπορούν να διαμορφώσουν στο μουσείο της ευτυχίας τις δικές τους οπτικές προσεγγίσεις, καλύπτοντας τους τείχους με τον προσωπικό τους ορισμό της ευτυχίας ή με τις δικές τους αναμνήσεις.
Με βάση την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για την παγκόσμια ευτυχία που δημοσιοποιήθηκε το 2012, η Δανία θεωρείται η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο.
Το κόστος του βασικού εισιτηρίου για είσοδο στο Μουσείο της Ευτυχίας είναι 95 κορόνες, δηλαδή 12,7 ευρώ.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments